Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

14-11-2015

Nieuwsflits 11 2015-2016


Beste ouder(s)/verzorgers en abonnees,
 
Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij:
-afgelopen woensdag hebben we weer een ontruimingsoefening gehouden. De ontruiming verliep erg vlot en gestructureerd.  De verbeterpunten nemen we mee voor een volgende ontruiming(soefening).  We streven er naar om ongeveer 6 x per jaar een ontruimingsoefening te houden.  De ontruimingsoefeningen zijn onverwacht voor de kinderen en de meeste personeelsleden.
-de gemeente doet de laatste tijd haar uiterste best om alles zo bladvrij mogelijk te houden rondom school.
-afgelopen woensdag hebben we weer 5 nieuwe verkeersbrigadiers opgeleid. Onder leiding van politieagente mevr. Kion hebben deze mensen een training van een uur gekregen.  Ondertussen hebben zich, mede dankzij het actieve promotieteam (Kirsti en IngeBorg) weer zeven mensen aangemeld. Deze worden de komende maanden  verder opgeleid.
-de ouderraad heeft vanmiddag gezorgd dat 't Getij omgetoverd is in de "Sint en Piet sferen".
-donderdag a.s. zullen de finalisten van de voorleeswedstrijd  (van  de groepen 7 en 8)   gaan voorlezen in de aula.  Succes Fay, Roos en Leonie! 
-de groepen 5 en 6 hebben in het kader van het cultuurmenu deze week een  muzikale voorstelling gehad.
-9 en 10 december oudergesprekken vanaf  de  peutergroep  t/m groep  8. Uitnodigingen volgen z.s.m.
-deze periode zullen we bij het vak “levensbeschouwing” ons bezig houden met het thema “Licht”.
-op vrijdag 4 december a.s. zullen we Sint met zijn gevolg weer verwelkomen op onze school. 
-voor op de kalender: woensdagavond 16 december KERSTDINER. (meer informatie volgt nog)
 
Vanuit de peutergroep/KDV/BSO:
In het kader van de doorgaande lijn zijn de kleuterjuffen eens bij ons komen kijken op het kinderdagverblijf/ BSO en peuterspeelzaal. Wij zijn ook bij hun in de klas gaan kijken. Met als doel om van elkaar te leren en de doorstroming van de kinderen van de peuterspeelzaal naar de kleuterklas zo makkelijk mogelijk te maken. Het was een inspirerende ochtend waarbij we veel van elkaar hebben geleerd.  Het was voor de kinderen een leuke belevenis om de juf van de kleuterklas te laten zien wat wij allemaal doen op een ochtend. En andersom was het voor de kinderen van groep 1-2 ook erg “stoer” om de peuterjuffen te laten zien hoe groot je al bent.  Deze interactie gaan we zeker door te zetten zodat we als een team het beste kunnen blijven bieden voor uw kind.
Elke dag kijken we met de peuters naar het sinterklaasjournaal. Wat is het spannend.. mist, vermiste sleutels hoe zal dit aflopen.. zal de goede man morgen aankomen in Meppel?
We gaan voor elke piet een kamertje maken op de stoomboot. Hiervoor zijn we opzoek naar (kleine) schoenendozen. Dus als u een doosje heeft liggen,  krijgen wij deze graag! (als het kan graag niet groter dan maat 34)
 
Namens het team van ’t Getij wens ik iedereen een prettig weekend toe.
 
Met vriendelijke groet,
 
Godfried Blaeke
(dir.)
 
Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~  
< Nieuwsflits 10 2015-2016