Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

17-12-2015

Nieuwsflits 16 2015-2016


Beste ouder(s)/verzorgers en abonnees,
 
 Hierbij de laatste nieuwsflits van dit kalenderjaar:
-we kunnen terugkijken op zeer gezellig, smaakvol en geslaagd Kerstdiner. Dank aan  iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan “dit uitgebreide culinaire” project.
-een delegatie van  kinderen van de groepen 6/7, 7 en 8 hebben vanmiddag kaarsen gebracht naar bewoners van woonzorgcentrum Antonius. Deze kaarsen werden in teken van het thema “Licht” gebracht. Alle kaarsen waren voorzien van een kaart met  een mooie, lieve wens of spreuk die de kinderen hebben bedacht.
-het kinderparlement is afgelopen maandag bij elkaar geweest. Aan het eind van de vergadering  hadden ze  een “wensenlijst”  met  meer dan 28 punten. Een greep uit de wensen:
Een vis of iets anders in de klas als huisdier; Een extra bureaustoel in de klas voor de kinderen; Een quiz voor alle groepen 1 tot en met 8; Een toneel stukje van 1 tot en met 8. De talenten show “Getij got talent” of “the voice van het Getij.”
Kinderen van kinderparlement mogen meedoen, maar kunnen bijvoorbeeld niet winnen. Meer kinderen te voet naar school die dicht bij wonen. Kijken naar standaard of die kapot is of er zit geen standaard aan. Meester Godfried kan dan een email naar de ouders sturen of met de weekmail; Een groter klimrek voor de kinderen met behulp van de kerstmarkt; Tablets in de klas; Een hek voor de fietsen zodat dat hij niet gestolen kan worden. Wij vinden het niet handig want anders moet je het hek steeds open en dicht doen. Er is nog nooit een fiets gestolen.; Knikker putjes bij de inham van de nieuwbouw en ook op andere plekken. Liefst zo snel mogelijk; Betere haakjes voor de jassen bij de kapstok van groep 6/7 (deze verschuiven steeds) ;  Time Timers voor kinderen in de klas als ze naar de hal gaan etc. etc.
Kortom heel wat puntjes waar we mee aan de slag kunnen……
 
-voor op de kalender:  de nieuwjaarsdisco staat ingepland op donderdag 21 januari a.s. Meer informatie volgt na de vakantie.
 
-vrijdag 15 januari a.s.: Studiedag ’t Getij; alle kinderen zijn die dag vrij.
 
-we zijn met ingang van dit schooljaar gestopt met de nieuwsbrief op papier. Vorige periode hebben de kleutergroepen een digitale bijdrage gemaakt. Voor deze periode hebben de leerlingen van “leerjaar 3” gezorgd dat er een mooie  Kerst-nieuws-bijdrage is. Deze is te vinden op onze website onder het kopje “Nieuws-> nieuwsbrieven”
 Tevens staan hieronder de rechtstreekse “linken”
 http://www.t-getij.nl/fileadmin/documenten/getij/nieuwsflits/nieuwsbriefbijdrage_groep_3_van_3-4_kersteditie_2015.pdf
 
http://www.t-getij.nl/fileadmin/documenten/getij/nieuwsflits/doc10576020151215115537.pdf
 
http://www.t-getij.nl/fileadmin/documenten/getij/nieuwsflits/doc10575920151215115433.pdf
 
http://www.t-getij.nl/fileadmin/documenten/getij/nieuwsflits/nieuws_uit_groep_3.pdf
 
-het naschoolse aanbod van Studium (kinderen leren studeren) heeft tot nu toe slechts 1 aanmelding opgeleverd.  Mocht u nog twijfelen of alsnog de opgave willen doen. Dit kan nog steeds!.  Opgave via : E-mail: info@studiumzeeland.nl  of www.studiumzeeland.nl
 
-na de vakantie beginnen we met een schaakproject. Alle  kinderen van de groep 5 t/m 8 zullen een drietal schaaklessen krijgen die worden verzorgd door een schaakleraar. Tevens zijn we voornemens om een school-schaaktoernooi  te organiseren.
 
Namens het team van ’t Getij wens ik iedereen hele prettige dagen en een heel mooi en gezond 2016 toe!
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Godfried Blaeke
(dir.)
 
Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~  ?
< Nieuwsflits 15 2015-2016