Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

22-01-2016

Nieuwsflits 19 2015-2016


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,
 
Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij:
 
-morgen vinden de schoolzwemwedstrijden plaats. Een aantal kinderen zullen onze school vertegenwoordigen.
-we kunnen terug kijken op een gezellig nieuwjaarsbal. Onder het genot van de muzikale noten van DJ Diana hebben we gezellig met zijn allen kunnen dansen en swingen.
-zoals u wellicht al hebt opgemerkt, loopt de periode van de meivakantie  voor alle  basisscholen in Zeeuws Vlaanderen niet gelijk met de periode van de middelbare scholen. Dit is voor een aantal gezinnen erg vervelend.   Klein lichtpuntje: volgend schooljaar zijn de vakanties weer gelijk getrokken.
-het lokaal van groep 5 is  weer een prachtig (wit) opgeschilderd.
-we zitten middenin de schaaklessen van meester Menno.  De komende weken zal dit project op vrijdag voor de oudere kinderen worden voortgezet.
-de kinderen van groep 4 hebben een handbalclinic gekregen tijdens de gymles. Deze clinic werd verzorgd door mensen van  de handbalvereniging Novitas. Woensdag a.s. is er een handbaltoernooi voor basisscholen in de Hontenissehal. Hiervoor hebben zich een aantal teams van onze school opgegeven.
-volgende week woensdag gaat er een werkgroep van start om op zoek te gaan naar een nieuwe taal/spellingmethode. Dit staat op het “verlanglijstje van ’t Getij” voor  dit kalenderjaar.
-nog maar twee weekjes en dan is het zo ver: Carnaval 2016.  De kinderen uit beide groepen 7 zijn druk in de weer met maskers maken etc.  Tevens zijn ze druk bezig met een drietal grote borden die op de Prinsenwagen van de Kloorianen komen te hangen.
-vrijdag 5 februari a.s. zullen we weer uitgebreid Carnaval vieren  op ’t Getij. Alle kinderen  (ook de kinderen van groep 1 en 2) mogen, als ze willen, ’s ochtends al verkleed op school komen.  De ouderraad heeft gezorgd dat de aula en de kleuterhal in Carnavalsstemming is gebracht.
-volgende week donderdag worden er weer 5 ouders opgeleid tot verkeersbrigadier. Als deze ook “klaar zijn” dan hebben al een groep van 15 verkeersbrigadiers.
-in de bijlage een oproep van de Stichting Europa Kinderhulp.
 
Namens het hele team van  ‘t Getij wens ik u een prettig weekend toe!
 
Met vriendelijke groeten,
 
Godfried Blaeke
(dir.)
 
 
Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~  ?
< Nieuwsflits 18 2015-2016