Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

09-04-2016

Nieuwsflits 29 2015-2016


Beste ouder(s)/verzorger(s),
 
Hierbij de laatste nieuwtjes en wetenswaardigheden vanuit ’t Getij:
 
Deze week wil ik starten en u meenemen met één van de “gouden” momenten van deze week:
 
 Donderdagmiddag ....25 kinderen zitten in de pauze te schaken, aansluitend gaat een hele groep vol overgave uilenballen analyseren en in de aula zijn op dat moment 3 groepen volop samen creatief bezig met het werken aan hun POP-UP museum (van filmmuseum tot Rembrandtmuseum)….. wat is (kan) onderwijs toch mooi (zijn) ……
 
-de bag to schoolactie heeft maar liefst 489 euro opgeleverd! Dank voor ieders inzet!
-in de bijlage een flyer vanuit de gemeente omtrent breedtesport
-de gemeente heeft het  verkeersbord geplaatst met als aanduiding dat er tegenover school niet meer geparkeerd mag worden.  Deze koers volgden  we al een hele tijd en deze is nu formeel bekrachtigd.  We zullen dan ook de pionnen aan die zijde van de straat niet meer plaatsen.  Indien er wel een auto staat geparkeerd, is er nu sprake van een overtreding die tot een bekeuring kunnen leiden.   Tevens is nu het eenrichtingsverkeer in Oosthof bekrachtigd met verkeersborden.
-in de bijlage kunt een flyer vinden van de GGD omtrent “tekenbeten” .
-de kinderen van groep 7 & 8 mogen meehelpen een logo te bedenken voor “Sportdorp Kloosterzande”. Dit is tijdens de creatieve lessen in het kader van het Kunstweekend ook naar boven gekomen (meer info: www.sportdorpkloosterzande.nl)
-de jongens van groep 8 hebben hun uiterste best gedaan tijdens het schoolvoetbaltoernooi. Dank aan beide coaches voor de sportieve prestatie.
-de briefjes voor Koningsdag druppelen nog steeds binnen…..
-onze school doet dit jaar niet mee aan de  Koningsspelen op vrijdag 29 april a.s.  (voor de meivakantie) . De belangrijkste redenen zijn  dat we de projectweek (over Nederland) dan aan het afsluiten zijn, Koningsdag dan net achter de rug is en dat we die dag “’t Getij got’s talent” organiseren. Kortom het past niet in het programma van dit schooljaar.
-22 april a.s. verkeersdag op school. Onderdelen op die dag zijn o.a. : uitreiking van het verkeerslabel, speciale activiteiten voor alle groepen, activiteit van de verkeersbrigadiers, passende traktaties, veilige route bestuderen met de kinderen enz.   Meer informatie volgt nog.
 
 
Nieuws vanuit de peuterspeelzaal: 
Afgelopen donderdag was een dag om niet snel te vergeten.  Bij het thema 'eet smakelijk' hoort natuurlijk een bezoekje aan een echt restaurant.  Alle peutertjes waren uitgenodigd voor dit uitstapje. Wij zijn in stijl (in de zonnetrein) vertrokken richting het restaurant 'de Bourgondiër'.
Het was niet zomaar een restaurant meer eentje die ook een binnenspeeltuin heeft. Daar hebben we ons heerlijk uitgeleefd en daarna werden we getrakteerd om een lekkere pannenkoek. Dat smaakte natuurlijk wel! Ook was Deco Dees speciaal voor ons geregeld, die hele leuke ballonfiguren maakte.
Het was echt een top dag, alle kinderen en de juffen hebben enorm genoten. Op onze facebook pagina kunnen jullie een spieken naar de foto's en filmpjes van de leuke dag.
 
Vanuit de BSO: 
*Deze week was er speciaal voor alle BSO kinderen een leuke workshop georganiseerd; sieraden maken! Wat hebben de kinderen hard gewerkt en genoten. Er zijn de prachtigste kettingen  en armbanden gemaakt.
*Sigrid heeft deze week een hele interessant cursus gevolgd die ging over gezonde voeding. Wij vinden goede en gezonde erg belangrijk binnen onze kinderopvang dus ook op de BSO. We hebben een hele kist  met verse producten gekregen om een super gezonde en  lekkere smoothies van te maken. Dit hebben we natuurlijk gedaan en je raad het al; de smoothie smaakte geweldig en was ook nog eens leuk om te maken!
 
Ik wens u een goed  weekend toe namens team ’t Getij,
 
Met vriendelijke groeten,
 
Godfried Blaeke
(dir. ’t Getij Kloosterzande)
 
Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~  
< Nieuwsflits 28 2015-2016