Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

14-10-2016

Nieuwsflits 7 2016-2017


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

Ook aan het eind van deze week weer de allerlaatste nieuwtjes vanuit ’t Getij:
-we kunnen terugkijken op zeer geslaagde kinderboekenweek. Wat was het een prachtig gezicht om zo veel opa’s en oma’s tussen onze “kleine mensen” te zien.  Dank aan alle opa’s en oma’s die geholpen hebben, les hebben gegeven, voorgelezen hebben etc. etc. !
-de kinderen van groep 3 hebben samen met de twee “oma’s”  Truus en Coby een bezoek gebracht aan woonzorgcentrum Antonius
-afgelopen donderdag hebben maar liefst 177 kinderen hun antwoordenpapieren ingeleverd.  Het was koud maar wederom een zeer geslaagde activiteit van de ouderraad. Dank hiervoor. De prijs winnaars worden maandag bekend gemaakt.
-we hebben begrepen dat veel mensen (en kinderen) nieuwsgierig waren naar de opdracht rondom de kinderfoto’s van de leerkrachten. In de bijlage treft u de juiste antwoorden.
-in de bijlage treft u een flyer rondom de halloweenoptocht van 28 oktober a.s.
-25 mei a.s. staat de jaarlijkse  communieplechtigheid op het programma. De kinderen  van groep 4 / (5) , die in het doopregister van de katholieke kerk ingeschreven staan, hebben een  formulier  hierover ontvangen. Mocht u geen formulier hebben ontvangen dan kunt u contact opnemen met Ankie Dey  ( m.dey@kpnplanet.nl)
-vanuit het cultuurmenu hebben de kinderen van de groepen 3, 4, en 4/5  hele bijzondere filmpjes gemaakt die gerelateerd zijn aan Charlie Chaplin. Hieronder de verschillende linkjes op deze prachtige filmpjes te bekijken:
groep 3 :
 
https://www.dropbox.com/s/r0psge4y343etzw/Ben%20jij%20de%20nieuwe%20Chaplin%3F%20Kloosterzande%203%0A.mov?dl=0
 
 groep 4: 
 
https://www.dropbox.com/s/qnnwtpjqwhvc074/Ben%20jij%20de%20nieuwe%20Chaplin%3F%20Kloosterzande%202%0A.mov?dl=0
 
groep 4/5:
 
https://www.dropbox.com/s/m79rjbeqni4eqyp/Ben%20jij%20de%20nieuwe%20Chaplin%3F%20Kloosterzande%201.mov?dl=0
 
Vanuit de peutergroep Foxkidz :
In het thema 'ik en mijn familie' en de kinderboekenweek 'voor altijd jong' hadden we afgelopen dinsdag een speciale yoga les waarvoor alle peuters en hun opa of oma waren uitgenodigd. We gingen met onze vaste yoga juf Lydia de Rooze weer 'op reis' naar de dierentuin waar we allerlei dieren tegen kwamen. Ook deden we andere leuke yoga oefeningen zoals 'boterhammen smeren' en 'verse soep maken'. Alle oefeningen deden we samen met onze oma's en opa's. We hebben deze gezellige ochtend afgesloten met een lekker kopje  koffie en thee met een koekje in onze klas, waar al onze prachtige knutselwerkjes werden bewonderd door de opa's en oma's. We kijken terug op een geweldige ochtend.
 
Volgende week woensdag en donderdag gaan we er weer met zijn allen op uit tijdens onze jaarlijkse herfstwandeling. Ook hiervoor zijn alle peuters en alle kinderen van het kinderdagverblijf uitgenodigd en gaan wij weer onder leiding van onze 'kabouter juf' een leuke speurtocht doen door het dorp. Hopelijk gaat kabouter Tinus weer een schat verstoppen met iets lekkers er in. 
 
Buitenschoolse opvang:
Afgelopen woensdag was het natuurspeeldag en zijn we gezamenlijk met alle kinderopvang organisaties uit Zeeuws-Vlaanderen er op uit getrokken naar de Boomhut en de kinderboerderij in Terneuzen.
Er waren leuke spelletjes georganiseerd  we liepen met onze blote voeten voor een speciaal voelpad, we hebben marshmallow geroosterd en verder gewoon heerlijk gespeeld en genoten van het herfst weertje.   
 
 
Prettig weekend toegewenst  namens het team van ’t Getij,
 
Godfried Blaeke
(dir.)
 
Bijlages:
halloweentocht
foto's
< Nieuwsflits 6 2016-2017