Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

03-02-2017

Nieuwsflits 19 2016-2017


Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~  ?
 
Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,
 
Ook aan het eind van deze week sturen we u weer de  laatste nieuwtjes:
 
’t Getij – nieuws:
-de verkeerswerkgroep is deze week bij elkaar geweest. Deze is nog steeds op zoek naar een aantal verkeersbrigadiers. Wie wil er nog helpen?  Het kost maximaal 20 minuutjes tijd.  Momenteel is er een rooster waardoor je ongeveer 1x in de week aan de beurt komt.  Wie wil er helpen deze club met verkeersbrigadiers te versterken?
-vorige week hebben we afscheid genomen van overblijfjuf Nadia. Nadia was jarenlang een vaste overblijfkracht bij de jongere kinderen. Ook via deze weg willen we haar bedanken voor de jarenlange inzet! Nadia bedankt!
-in Zeeland zijn er op dit moment bijna geen vervangers (meer)  te vinden.  We hopen in deze griepperiode dat we alle groepen “bezet kunnen” houden.  We doen ons best  maar het zou kunnen dat we de komende weken misschien de kinderen moeten “opdelen” onder de resterende groepen.
-de kinderen van groep 1/2 hebben  vandaag een interactieve voorstelling gehad van Lappie Lapstok in het gymzaaltje.
-er zijn al ontzettend veel vragen rondom Finland binnengekomen van de kinderen. Indien u zelf vragen heeft mag u die natuurlijk ook op het bord schrijven in de aula. We nemen deze vragen graag mee….. Het is nog 31 nachtjes slapen en dan is het zo ver………..
 
't Poppeke-nieuws:
Zoals jullie weten zijn we de afgelopen weken bezig geweest met de Nationale voorleesdagen. Afgelopen dinsdag kwam Ankie van de Zeeuwse bibliotheek langs om ons het verhaal te vertellen van 'de kleine walvis'. Ze had een "echte" walvis meegenomen waarmee we  heerlijk konden knuffelen. Ook hebben we gezongen en gedanst op het liedje wat bij dit boek hoort.
Het is dan nu echt zover: Kristel gaat met zwangerschapsverlof. Ze gaat de kinderen erg missen, maar zal tussendoor wel eens langskomen om de kinderen  en ons gedag te zeggen. We zijn erg nieuwsgierig naar het mini-meisje! Nog even geduld! Jullie horen er van……….
 
Foxkidz-nieuws:
Kinderdagverblijf:
Onze kinderen hebben deze week heerlijk wat uurtjes doorgebracht in de gymzaal. Er werd hard gerend, lekker geklommen en dat zorgde voor veel plezier.
 
BSO:
Wij vonden het wel een beetje  jammer dat het nog steeds niet heeft gesneeuwd, daarom hebben wij geprobeerd om zelf 'sneeuw' te maken.
Het was erg leuk om te doen en eindresultaat was helemaal anders dan verwacht maar daardoor extra verrassend.
 
Peuterspeelzaal:
In de kader van de nationale voorleesdagen werden we afgelopen week verrast door juf Ankie van de bibliotheek.
Ze kwam ons uitnodigen om naar het verhaaltje 'de kleine walvis' te luisteren. Het was een heel leuk verhaal, de kleine walvis was ook 'aangespoeld' in de bibliotheek.
We sloten af met een leuk liedje en een dansje wat bij het boek hoorde.
 
Juf Sonja kwam ons nog een erg leuk liedje leren; het is winter, bibber, bibber, bibber.  Het liedje sloot helemaal aan bij het thema 'winterwonderland'.
We maakten samen met juf Sonja een echt orkest, de juf op haar gitaar en wij allemaal een instrumentje.
 
Namens het team van ’t Getij wens ik iedereen een prettig weekend toe.
 
Met vriendelijke groeten,
 
G. Blaeke
(dir.)
 
Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~  ? 
< Nieuwsflits 18 2016-2017