Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

18-02-2017

Nieuwsflits 21 2016-2017


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,
 
Ook aan het eind van deze week sturen we u weer de  laatste nieuwtjes:
 
’t Getij – nieuws:
-het aftellen richting Finland is nu echt  begonnen…..nog maar een paar weekjes en het is zo ver…..!  De kinderen van de groepen 3 t/m 5 hebben donderdagmiddag  23 februari a.s. een bijzonder evenement dat is georganiseerd door twee stagiaires en zal geheel in het teken van Finland staan.
-de carnavalskriebels beginnen nu ook echt te komen. De ouderraad heeft de aula al helemaal in de stemming gebracht. Volgende week vrijdag start het carnavalsgedruis en kunnen we weer gaan hossen en springen. Uiteraard brengt de Prins met zijn gevolg weer een bezoek aan onze school . We willen geen confetti in de hal, serpentines zijn natuurlijk geen probleem. De kinderen mogen, als ze willen, ’s ochtends al verkleed naar school komen. Indien nodig helpen de overblijfouders en leerkrachten, de kinderen die overblijven,  met verkleden. We vinden het niet gepast dat kinderen met “wapens” of scherpe voorwerpen meedoen met het leutfeest.
-Marleen heeft, na een 10-tal jaren trouwe dienst, besloten om te stoppen met het overblijven en gaat zich richten op andere zaken. We willen haar ook via deze weg bedanken voor de jarenlange diensten!
-mocht u thuis kleine, complete spelletjes over hebben dan zou u ons daarmee een plezier kunnen doen. We gebruiken deze kleine spelletjes nl. tijdens het overblijven.
-u heeft het waarschijnlijk al gezien maar bij de hoofdingang hebben we de heg verwijderd en  het plein een stukje vergroot. Tevens zal dit weekend er  nieuw zand in de zandbakken worden gedaan. 
-juf Irma zal volgende week haar werkzaamheden weer hervatten.
-in de bijlage treft u een uitnodiging omtrent de tafeltenniskampioenschappen.

‘t Poppeke-nieuws:
Valentijn! De dag dat we de mensen die we graag zien nog eens extra verwennen. Alle kinderen die maandag zijn geweest hadden post voor hun geliefden/papa en mama gemaakt. Met een echte kus in plaats van een postzegel (actie TNT-post) hebben we de brieven op de post gedaan. De postbode van Kloosterzande had het er maar druk mee, maar ze zijn allemaal aangekomen!
 
Nu Kristel met zwangerschapsverlof is, is het tijd voor een echte prognose. Er wordt nagedacht over de naam, haar- en oogkleur. Er zitten al hele bijzondere voorspellingen bij! (bijv. roze haren). We zijn erg benieuwd of iemand het goed heeft!
 
Daarnaast zijn we ook al volop in de carnavalsstemming. De 'pinguïndans' behoort tot onze favoriet. Als volleerde raad van elf lopen we in de polonaise  en dansen we op de carnavalsmuziek.
 
Foxkidz – nieuws:
Het kinderdagverblijf komt langzaam in de sferen van carnaval. We blazen serpentines uit, maken clowns en maskers. We oefenen aan de polonaise en de dansjes voor carnaval. Omdat al het zand uit de zandbak is gehaald, speelden we deze week in de gymzaal, zodat we wel lekker onze energie kwijt konden.
 
Peuterspeelzaal:
Deze week hebben we heel veel gedanst, gesprongen en in de polonaise gelopen. De carnavalsstemming zit er al heel goed in. Prins Rubens 1 kwam deze week ook eens spieken in de klas dat vonden wij wel enorm leuk. Omdat we even niet op ons pleintje kunnen spelen zijn we lekker naar het speeltuintje geweest en in de gymzaal.
 
Buitenschoolse opvang:
De buitenschoolse opvang is druk bezig met carnaval en maken mooie maskers van papier-maché. Ook hebben de kinderen afgelopen dinsdag hun papa's en mama's verrast met heerlijke zelfgemaakte valentijnshapjes.

Namens alle collega’s wens ik u een goed weekend toe,
 
Met vriendelijke groeten,
 
meester Godfried
(dir.)  Bijlage: Schooltafeltennis
< Nieuwsflits 20 2016-2017