Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

25-02-2017

Nieuwsflits 22 2016-2017


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees, 
  
Ook aan het eind van deze week sturen we u weer de  laatste nieuwtjes: 
  
’t Getij – nieuws: 
-we kijken terug op een zeer droevige week n.a.v. het overlijden van Jacob; het heeft heel veel grote en kleine mensen diep geraakt. 
-Roos heeft afgelopen week onze school vertegenwoordigd  tijdens de regionale voorleeswedstrijd; ze heeft keurig voorgelezen maar is niet door naar de volgende ronde. 
-de schoolfruitmoeders hebben zich afgelopen woensdag weer flink “uitgeleefd” met het schoolfruit; hun prachtige creatie kunt u zien in de bijlage. 
-deze week zijn de zandbakken voorzien van fris, nieuw speelzand zodat  de kinderen er weer naar hartenlust in kunnen bouwen. 
-de komende weken zal de laatste hand worden gelegd aan het verder bestraten van het plein bij de hoofdingang. 

-we zijn nu echt aan het aftellen voor de reis   richting Finland. Maandagochtend 6 maart zullen we heel vroeg vertrekken. Donderdagnacht zullen we  weer terug thuis zijn.  We kijken er met zijn allen erg naar uit. We gaan in Finland op bezoek bij een tweetal basisscholen (een landelijke basisschool en een stedelijke basisschool) , een daycare-centre (0-6 jaar) , we zullen een lezing volgen aan een universiteit en zullen door de Finse overheid worden bijgepraat over “hun  systeem”.  Uiteraard is er daarnaast nog ruimte voor een paar culturele activiteiten. 

-we zullen proberen om iedere dag op de website van ’t Getij een korte impressie neer te zetten. (indien de ict-techniek dit toelaat).  Zo kunt u en uw kinderen ons “een beetje kunnen volgen”. 

-’t Poppeke en Foxkidz zijn wel gewoon tijdens de Finlandweek open. 
-voor dringende zaken kunt u tijdens de Finlandweek gewoon naar het schooladres mailen. 
-in de bijlage treft u nog een foto  waarop u de kinderen kunt zien die aan de  carnavalsborden voor op de prinsenwagen hebben gewerkt. 
-we verwachten al onze kinderen weer terug op maandag 13 maart op school. 
  
‘t Poppeke-nieuws: 
Het team van 't Poppeke krijgt versterking! Kristel is al met zwangerschapsverlof en Melanie mag na Pasen ook gaan genieten van de komst van de baby.Om te zorgen dat we ons personeelsrooster altijd rond krijgen, krijgen we versterking van Barbara Everaard en Naomi Willaert. Zij werken ook bij kinderopvang  Pinkeltje te Vogelwaarde. 
De ouderraad organiseert weer een kleding- en speelgoedbeurs. Meer informatie vinden jullie op de bijgevoegde flyer. De kinderen van het kinderdagverblijf, peutergroep en de buitenschoolse opvang hebben deze week kunnen genieten van de poppenkastvoorstelling, 'Het spook in de poppenkast'. Een grappig carnavals verhaal voor jong en oud. 
Vandaag kregen wij bezoek van een aantal leden van de raad van elf. Zij kregen te horen dat wij het wel heel leuk zouden vinden als zij een paar minuten vrij konden maken voor onze peuters. En dat hebben ze gedaan. We hebben samen met hun gehost en natuurlijk de polonaise gedanst. 
Alaaafff 
  
Foxkidz – nieuws: 
Wij kijken terug op een hele gezellige carnavalsochtend. 
Zoals gebruikelijk hebben wij het carnavalsfeest geopend op onze school! Dansen, swingen, zingen en een beetje gek doen kunnen wij als de beste. Ook hebben we veel papa's, mama's, opa's, oma's en de raad van 11 mogen verwelkomen zijn konden lekker meegenieten van hun swingende (klein)kinderen onder het genot van een kopje koffie. 
  
Een zeer prettige vakantie toegewenst, 
  
Met vriendelijke en carnavaleske groeten namens  alle collega’s, 
  
Godfried Blaeke 
(dir.) 
  
Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~  ? 
 
 

< Nieuwsflits 21 2016-2017