Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

17-03-2017

Nieuwsflits 23 2016-2017


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,
 
Ook aan het eind van deze week sturen we u weer de  laatste nieuwtjes:
’t Getij – nieuws:
-zeer geïnspireerd zijn we teruggekomen uit  Finland. Wat een reis! Wat een avontuur!  We hebben deze week al heel wat verhalen gedeeld met kinderen, ouders en andere belangstellenden.  Vorige week donderdag hebben we (nog in Helsinki) een aantal zaken geformuleerd waar we mogelijk op korte, middellange en lange termijn mee aan de slag kunnen gaan  binnen het Kindcentrum Kloosterzande.  Uiteraard gaan we eerst aan de slag met de korte termijn-veranderingen. Deze gaan we komende weken ordenen en vertalen naar acties.  U hoort hier zo snel mogelijk meer over…. 
-nog steeds staan onze reisverslagen op onze website….
-daarnaast willen we de ouders van het Kindcentrum Kloosterzande en de ouders van de Oostvogel de gelegenheid geven om ons avontuur nog eens mee te beleven en daarom organiseren we donderdagavond  30 maart a.s.  een informatieavond over onze reis.   De avond begint om 19.30 uur en duurt tot uiterlijk 21.00 uur.    Indien u naar deze avond wilt komen wilt u dan een mailtje sturen naar tgetij@ogperspecto.nl
-juf Samantha is afgelopen woensdag (na haar ouderschapsverlof) weer gestart . Ze is gestart in groep 4/5 en zal samen met juf Mirjam de lessen aan deze kinderen verzorgen
-juf Stephanie zal vanaf volgende week het Stormbrekersproject  overnemen van juf Petra. De reden hiervan is dat juf Petra sinds een aantal weken ook op basisschool De Wereldboom aan het werken is.
-denkt u aan de briefjes voor opgave voor Koningsdag!  Uiterlijk volgende week dienen deze briefjes ingeleverd te zijn.
-de oudergespreksavond voor de groepen 1-2-3 en de peuters staan voor maandag 10 en dinsdag 11 april op de rol.  De uitnodigingen  hiervoor komen er aan.
-maandag a.s. zullen we de Bag2 schoolzakken meegeven. De kleding kan 28 maart tussen 18.00-19.00u ingeleverd worden op school.  29 maart wordt de kleding om 9.00 uur opgehaald.
-in de bijlage treft u een bijdrage van de werkgroep identiteit binnen ’t Getij. Deze bijdrage is geschreven door Diana en Barbara, die beiden zitting hebben  in de identiteitswerkgroep.   Om de identiteitswerkgroep nog verder te versterken zijn we nog op zoek naar een paar ouders.  Indien u interesse heeft om deze werkgroep te versterken dan kunt u dit laten weten aan meester Godfried
 
Foxkidz – nieuws:
KDV:
Wij zijn deze week veel naar buiten geweest, zodat we heerlijk konden genieten van het lentezonnetje. Lekker wandelen, spelen in de zandbak en ook knutselen en fruit eten deden we buiten.
We zijn begonnen aan het thema reuzen en kabouters, daarbij kijken en zoeken we naar grote en kleine dingen en oefenen allemaal nieuwe woordjes die met het thema te maken hebben.
 
PSZ:
Afgelopen dinsdag was yogajuf Lydia er weer. Ze maakte er weer een extra leuke ochtend van.
We gingen gezamenlijk 'op reis' naar de speeltuin. In de speeltuin hebben we geklommen op het klimrek, gegleden van de glijbaan en nog veel meer leuke dingen.
Ook hebben wij deze week genoten van de eerste fijne zonnestralen. We hebben lekker veel buiten gespeeld dit sluit helemaal aan bij wat we hebben ervaren tijdens onze Finlandreis en wat (juf) Alexandra en (juf) Darlien hebben geleerd tijdens de Bodymap opleiding.
De opleiding staat beweging centraal. Het is bewezen dat een goede ontwikkeling van de natuurlijke reflexen positief bijdraagt aan goed kunnen leren/ontwikkelen.
Het thema reuzen en kabouter is ook op de peuterspeelzaal van start gegaan.
 
BSO:
Wij werken de komende weken aan het thema voeding.  Hierbij knutselen we met pasta's, proeven we geblinddoekt, dat was reuze spannend en maken we heerlijke dingen. Ook vergeten we niet te genieten van de zon en gaan we lekker naar buiten om fruit te eten, te spelen op het plein en in de zandbak en ook hebben we heerlijk geravot in de speeltuin.
 
 ‘t Poppeke-nieuws:
Op het kinderdagverblijf en bij de peutergroep werken wij aan het thema;  Reuzen en kabouters.
Centraal  in het thema staat, groot en klein. We zijn de natuurspeeltuin in gegaan om te zoeken naar grote en kleine dingen die we kunnen vinden in de natuur. Zo vonden we takken, stenen, noten, bladeren en nog veel meer. We hebben er een mooie collage van gemaakt.
Heel toepasselijk bij ons thema is dat  Kristel mama is geworden van een meisje. Haar naam is Maya.  We hebben hier met de kinderen veel over gepraat. Ze is nog heel klein, maar ze heeft wel al alles om een
groot meisje te worden. Want ze heeft al voeten en handen, maar ook een mond, ogen, oren en zelfs al wat haartjes, aldus de kinderen. Wij wensen kristel en Mickel heel veel geluk toe! Finland was heel indrukwekkend! Wat een reis. De beleving die Suzanne en Cindy hebben gehad in Finland, willen we zeker toepassen binnen  't Poppeke.We zijn al begonnen met nog meer bewegen en we maken nu iedere dag zelf muziek. Natuurlijk kunnen we niet alles  gelijk toepassen maar de eerste stappen zijn al gezet.
 
Namens alle collega’s wens ik iedereen een prettig weekend toe,
 
Met vriendelijke groeten,
 
Godfried Blaeke
(dir.)
  Bijlage: werkgroep identiteit
 
Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~  ? 
< Nieuwsflits 22 2016-2017