Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

25-03-2017

Nieuwsflits 24 2016-2017


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

Ook aan het eind van deze week sturen we u weer de  laatste nieuwtjes:

  t Getij – nieuws:
-we hebben ondertussen  een flink aantal aanmeldingen  gehad voor onze Finland-informatieavond van donderdag 30 maart a.s. (aanvang 19.30 uur)  U kunt  u nog steeds opgeven via tgetij@ogperspecto.nl
-vorige week vrijdag hebben de kinderen van groep 8 hun jeugd-EHBO-diploma in ontvangst mogen nemen. Proficiat!
-de verschillende schoolvoetbalwedstrijden staan ook weer op het jaarprogramma:  de meisjes van groep 8 gaan met twee teams deelnemen op 12 april a.s. in Vogelwaarde (aanvang 13.30 uur). De jongens van groep 8 gaan met een elftal naar Westdorpe op 5 april (aanvang 13.30 uur)  om de sportieve eer van onze school te verdedigen
-ook de schoolsportdag (oud-Hontenisse) staat weer ingepland. In principe zal deze doorgaan op 16 mei a.s. (reservedag 18 mei) op de voetbalvelden van Kloosterzande
-donderdag 1 juni staat het fietsverkeersexamen voor groep 7 op het programma. Dit jaar zullen we voor het eerst deelnemen aan deze fietsproef in Hulst. Meer informatie volgt via de groepsleerkracht.
-de traditionele wafelbakactie/sponsorloop zal op dinsdag 11 april plaatsvinden. De  goede doelen zijn  dit jaar gericht op San Salvador  en “sparen voor een kookinrichting voor op school”.  De sponsorpapieren (vanaf groep 3) zullen volgende week worden meegeven.  Voor de jongere kinderen staat er een “collectebus” in de hal. Op 11 april zullen we allemaal dus gaan bewegen en worden we getrakteerd op een wafel.  In tegenstelling tot voorgaande jaren doen we geen “andere bewegingsvormen” meer (skaten, skelteren etc. )   U kunt u nog opgeven als helper door een berichtje te sturen naar: projectschool14@hotmail.com
-groep 5 is vandaag aan de slag gegaan met uilenballen pluizen; in de bijlage een impressiefoto van "deze ontleding".
-binnenkort start weer een bijeenkomst voor “de nieuwe verkeersbrigadiers”; er is nog ruimte om u op te geven…. Indien u verkeersbrigadier bent of wilt worden dan  mag/mogen uiteraard uw kind (eren) gewoon even wachten in de klas bij meester/juf
-in de bijlage treft u een  Kikarun-flyer.
 
‘t Poppeke-nieuws:
Buiten hebben wij met stoepkrijt reuzenvoeten getekend en onze eigen voeten omgetrokken.  Dan hebben wij maar kleine voeten vergeleken met die van de reus. Deze activiteit hebben we binnen
ook gedaan met stift. Samen hebben we gekeken wie er de grootste voeten heeft en wie de kleinste.  De groepen zijn ondertussen al in paasstemming. De kinderen hebben geholpen met het versieren van de paastakken.
De peuters en de BSO hebben nu hun eigen paasboom op de groep, die ze zelf op en af kunnen tuigen. Er hangen grote en kleine eieren in.
 
Het is nationale pannenkoekendag op 24-3. En daar doen wij graag aan mee. Het pannenkoekenrestaurant was daarom deze vrijdag geopend bij 't Poppeke. Alle kinderen hebben geholpen met het boodschappenlijstje. We keken wat we nodig hadden en plakten de ingrediënten op ons lijstje.
We hebben  het beslag  gemaakt en bekeken samen hoeveel en wat er allemaal in het beslag moest. Alles afwegen en mixen, en dan bakken maar. We maakten grote en kleine pannenkoeken. En wat waren ze heerlijk! Smullen maar!
 
Foxkidz – nieuws:
Deze week hebben wij weer veel leuke dingen gedaan. Zo hebben wij heerlijk een keer met onze voetjes 'geverfd' op een grote rol papier.
Dit deden we op vrolijke muziek. We stempelde met onze voeten grote reuzenstappen en kleine kabouterstapjes.  Maar konden wij dit heel langzaam en ook weer heel snel. We  hadden plezier voor 10!
We zijn ook deze week weer extra veel buiten geweest. Rennen, springen, fietsen en in de zandbak diepe putten gegraven en hoge bergen gemaakt.  Uiteraard hebben wij de nationale pannenkoekdag  niet zomaar voorbij laten gaan! We hebben vrijdag gesmuld van een heerlijke pannenkoek.
 
Met vriendelijke groeten namens alle collega’s,
 
Godfried Blaeke
(dir.) Bijlagen:
Foto braakballen
Flyer kidsrun
 
Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~  ? 
< Nieuwsflits 23 2016-2017