Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

09-04-2017

Nieuwsflits 26 2016-2017


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees, 
  
Ook aan het eind van deze week sturen we u weer de  laatste nieuwtjes: 
’t Getij nieuws: 
-volgende week staan  er op maandag –en dinsdagavond  oudergespreksavonden gepland voor de peuters, groep 1, 2 en 3. 
-voorafgaand aan de Finlandreis hebben veel kinderen allerlei vragen geformuleerd.  In de bijlage de vragen van de kinderen en de bijbehorende antwoorden. 
-de groepen 5 en 6 hadden deze middag bezoek van de schrijfster Anneriek van Heugten. 
-als het goed is hebben we maandag a.s. heel veel nieuwe aanwas op ’t Getij. Dan zullen de eerste eieren uitkomen bij de kleuters. In groep 1-2 B staat een broedmachine met maar liefst 30 eieren…… 
-dinsdag a.s, hebben we onze sponsorloop/wafelbakactie.  De wafelverkoop duurt tot ongeveer 15.30 uur. Indien u wilt helpen dan kunt u zich nog opgeven. Het “loopschema” treft u in de bijlage. 
-Donderdagochtend vieren we Paasfeest op school. De ouderraad trakteert alle kinderen op een Paasontbijt!  We gaan in alle klassen gezellig ontbijten en kiezen deze keer voor een organisatievorm waarbij de kinderen van  de verschillende groepen door elkaar worden “gehusseld”.  
-Zou iedereen een eigen (plastic)  bord  en een beker in een tasje  willen meenemen?   (dat scheelt weer een hele hoop voor de afvalberg) 
-Tevens zullen de kinderen van de peutergroepen en 1/2 weer op zoek gaan naar paaseieren in het speeltuintje.  Dit wordt begeleid door paashazen uit groep 8. 
-juffrouw Annoushka blijft  tot aan de zomervakantie  (samen met juf Charlotte ) in groep 1 / 2 A   
-het is nog steeds mogelijk om je op te geven voor Koningsdag, Inleveren van papiertjes kan via de groepsleerkracht 
-we zullen als school niet mee doen aan de Koningsspelen (vrijdag voor meivakantie); Wij hebben onze eigen invulling (mede bedacht door het Kinderparlement;   ‘t  Getij’s got talent 
-Goede Vrijdag (14 april) en tweede Paasdag (17 april) is de school gesloten. 
  
Foxkidz nieuws: 
Bij Foxkidz 't Getij zijn alle groepen gestart met het thema Lente/ jonge dieren, daarbij werken we natuurlijk ook aan Pasen 
Op het kinderdagverblijf hebben we al mooie paasmandjes met kippen gemaakt. En wie weet worden de kinderen volgende week wel getrakteerd op een gevuld paasmandje, we zullen het zien! 
Op de peutergroep kwam onze muziekjuf Sonja weer gezellig op bezoek in onze klas. Ze had bloembolletjes bij en leerden ons een heel leuk liedje over die bloembolletjes. 
We deden allemaal een bloembolletje na en elk keer mocht iemand anders die bloembolletje 'wakker' maken met een mooie toverstaf. Kortom weer een vrolijk, gezellig en leerzame ervaring. 
De kinderen  van de BSO hebben paaseieren en bloemen geknutseld en er zijn bloemzaadjes gezaaid. Komende zomer genieten we dan van prachtige zonnebloemen! 
  
‘t Poppeke-nieuws: 
1 april.. kikker in je bil..! Afgelopen zaterdag was het 1 april en hadden wij de grap dat we een riksja hadden aangeschaft. Dit is een fiets met achterop een zitje om mensen te vervoeren in Azië. 
Deze week stond ook in het teken van jonge dieren en zaaien. We hebben zonnebloemen gezaaid in ons zelf versierde potjes. We geven ze elke dag water en kunnen zo de ontwikkeling van zaadje tot bloem mooi bijhouden. 
Gisteren zijn we naar de boerderij geweest van de opa en oma van Jennifer. Zij zijn eigenaar van camping de Zeemeeuw in Ossenisse en daar was van alles te zien en te beleven. De peuters hebben daar alle dieren mogen bekijken en aaien. We hebben zelfs op een paardje mogen rijden, kalfjes en babygeitjes gezien, emoe-eieren bekeken en zelfs eentje meegekregen! Ook de hoefsmid was er om de paarden te voorzien van nieuwe hoefijzers. Het was een hartstikke leuke en leerzame ochtend! 
  
Namens alle medewerkers wens ik u een fijn weekend toe, 
  
Met vriendelijke groet, 
  
G. Blaeke 
(dir.) Bijlage:Antwoorden vragen kinderen FinlandSchema sponsorloop dinsdag 11 april
  
Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~  ? 
< Nieuwsflits 25 2016-2017