Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

14-04-2017

Nieuwsflits 27 2016-2017


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees, 

Ook aan het eind van deze week, een dagje vroeger dan gebruikelijk,  sturen we u weer de  laatste nieuwtjes: 
’t Getij nieuws: 
-afgelopen maandag hebben we “even kritisch” gekeken naar de verkeerssituatie op een paar plekken rondom school. We waren verheugd te constateren dat er een heleboel zaken heel erg goed gaan!  Op de juiste plaats stoppen, even inparkeren,  bijna niemand die meer tegenover school stopt etc. etc.   De toename van de verkeersveiligheid is te danken aan uw medewerking!  Dank hiervoor!  Wel moeten we scherp en waakzaam blijven immers we hebben een gezamenlijk doel:  zo verkeersveilig rondom school!! Dat doen we samen! 
-afgelopen dinsdag hebben de kinderen laten zien dat ze zich graag en goed willen inzetten voor goede doelen. Er zijn heel wat rondjes gelopen en gewandeld. De tussenstand van de opbrengst is maar liefst 3500 euro en nog niet al het geld is geteld!!  Er zijn ruim 900 wafels gebakken!  Dank voor een ieders medewerking! 
-afgelopen woensdag hebben twee meisjesploegen meegespeeld bij de schoolvoetbalwedstrijden te Vogelwaarde.  Het was een spannende  en sportieve strijd en uiteindelijk zijn de ploegen als tweede en derde geëindigd; een geslaagde middag met een prima prestatie! 
-in de bijlage  treft u een flyer omtrent een voetbalclinic 
-7 juni a.s. is er weer een inloopspreekuur van de GGD (vanaf 11.15 uur).  Margot de Nijs zit dan klaar om allerlei medische en opvoedkundige vragen te beantwoorden of gewoon even te luisteren.  U hoeft hiervoor geen afspraak te maken! 
-vanochtend werden alle groepen getrakteerd op een paasontbijt dat werd verzorgd door de ouderraad.  Het was een gezellige boel. Ouderraad bedankt!  Na afloop is het etenswaar dat niet was opgegeten meegenomen door de stichting Melkkan; die verzorgen morgen een paaslunch voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben in de omgeving van Hulst en omstreken. 
-in de bijlage treft u het programma aan van Koningsdag 2017 voor Kloosterzande. Er hebben zich een 100tal kinderen opgegeven. Opgave is nog steeds mogelijk! 
-volgende week woensdag en donderdag starten de kinderen van groep 8 met de eindtoets van groep 8. Als school hebben we gekozen voor de eindtoets van   route 8.  Deze toets duurt “slechts 2-3 uur” en wordt op de computer afgenomen.  Het bijzondere aan deze eindtoets is dat de vragen “zich aanpassen” aan het niveau van de leerlingen waardoor de succeskansen voor kinderen enorm toenemen. 
  
‘t Poppeke-nieuws: 
We hebben aan het begin van de week paaskoekjes gebakken met onze peuters en met een aantal mama's die wilden helpen. Terwijl de koekjes aan het bakken waren, zijn wij in het bos op zoek geweest naar paashazen. Wat hebben wij er veel gevonden zeg. 
En na al dat zoeken mochten wij onze zelfgemaakt paaskoekjes opsmikkelen. In de klas van juf Marian zijn kuikentjes geboren. Dinsdagmiddag zijn we gaan kijken met de kinderen die wakker waren. 3 kinderen uit deze klas bleven binnen om ons van alles over de kuikentjes te vertellen. En wij mochten er  zelfs eentje vasthouden. 
Op de terugweg zagen we de klas van juf Marian nog in de speeltuin en hebben wij even meegespeeld. Met de allerkleinste hebben wij kuikentjes geknutseld.  Gekliederd en gekleurd, daar hebben wij mooie paasmandjes van gemaakt. 
Vandaag  hebben wij samen, de peuters van 't Poppeke en de peuters van Foxkidz chocolade-eieren gezocht in de speeltuin. Het was een ware zoektocht en wij werden geholpen door hele lieve paashazen. En als afsluiter hebben wij gedanst op lente-muziek 
  
Foxkidz nieuws: 
Afgelopen dinsdag nam onze yogajuf Lydia onze peuters mee naar 'lente land'. Hier kwamen we veel dieren tegen; rupsen, vlinders, kikkers, wormen, bijen en konijnen. De dieren konden wij zelf heel goed na doen. Juf Lydia had ook verschillende eitjes bij, van een heel klein eitje tot een groot struisvogelei. Ook had ze voor iedereen een leuk 'bengel-ei' bij die we mochten houden. Het bengel-ei konden wij grappig laten bewegen op onze buik, dit zorgden voor extra blije snoetjes.  Het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal gingen woensdag en donderdag gezamenlijk op zoek naar de paaseitjes die de paashazen waren kwijt geraakt. Op donderdag deden we dit gezellig samen met onze vriendjes en vriendinnetjes van 't Poppeke. We hebben ze gelukkig allemaal weer gevonden. De paashazen waren daar zo blij mee dat we zelf mochten houden om ze op te smikkelen. Donderdag ochtend werden we door de ouderraad getrakteerd op een heerlijk paasontbijt.. Wat hebben we heerlijk gesmuld en genoten van deze gezellige start van de dag. Kortom weer een leuke week achter de rug. Wij wensen iedereen een heerlijk en lang Paasweekend toe. 
  
Namens alle medewerkers wens ik u een fijn paasweekend toe, 
  
Met vriendelijke groet, 
  
G. Blaeke 
(dir.) Bijlagen:
- programma Koningsdag
- activiteiten
  
Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~  ? 
  
< Nieuwsflits 26 2016-2017