Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

22-04-2017

Nieuwsflits 28 2016-2017


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,
 
Ook aan het eind van deze week, net voor de start van de meivakantie ,  sturen we u weer de  laatste nieuwtjes:
 
’t Getij nieuws:
-in de bijlage treft u een flyer omtrent een jeugdschaakwedstrijd
-woensdag 17 mei a.s.  zullen de fietsen van de kinderen van groep 7 (die deelnemen aan het fietsexamen) worden gekeurd door een delegatie van de verkeersouders
-we hebben deze week de brief verspreid rondom de verschillende schoolreisjes; denkt u de komende periode aan de betaling hiervan?
-vandaag hebben we maar liefst 19 optredens gehad van kinderen die zich hadden opgegeven voor ’t Getij’s got talent… en inderdaad  (en dat wisten we al J) we hebben heel veel talent ! Op de website kunt u tal van foto’s terug vinden.
-na de meivakantie ronden de kinderen van groep 8 , de eindtoets route 8, verder af.
-ook onze school is sinds deze week actief op facebook; via de facebookpagina  willen we in de toekomst “op een snelle  en eigentijdse manier”  korte berichtjes of foto’s plaatsen.
-zoals we al eerder hebben bericht zullen we volgend schooljaar weer met 11 groepen aan de slag gaan. Deze week hebben we binnen onze teamvergadering de opbouw van de groepen voor volgend schooljaar besproken.  Het plaatje gaat er als volgt uitzien:
1/2a,  1/2b, 1/2c, 3, 4 , 4/5, 5, 6, 6/7, 7 en 8 .  Na de meivakantie zullen we de “puzzel” verder gaan leggen.  Dan koppelen we leerkrachtnamen aan de desbetreffende groepen (dit willen we uiterlijk eind mei met iedereen delen) .  Tot slot maken we het  totale plaatje compleet door de plaatsing van kinderen in de desbetreffende groepen  (maand juni) . Zo gauw we dit rond hebben zullen we dit met de  kinderen/ouder(s)/verzorger(s) delen.
-al het  geld rondom de sponsorloop/wafelbakactie is ondertussen  geteld en het is  maar  liefst 3577,30 euro. Nogmaals iedereen bedankt!  Het grootste deel van de opbrengst gaat naar San Salvador en daarnaast gaat er een deel  naar kookmogelijkheden voor de  kinderen van het ‘t Getij
-de schoolfruitmoeders hebben afgelopen woensdag weer extra hun best gedaan om het schoolfruit zo leuk en lekker mogelijk eruit te laten zien; het resultaat kunt u zien in de bijlage.
-we verwachten alle kinderen weer op school op maandag 8 mei a.s.
 
‘t Poppeke-nieuws:
We hebben voor even afscheid genomen van Melanie.  Ook zij gaat genieten van haar zwangerschapsverlof. We werken deze periode aan het thema “ lente en jonge dieren”
Vorige week hebben we zonnebloemen geplant en we hebben deze week  onze zonnebloemen zien groeien in ons zelfgemaakte potjes.  Nu ze wat groter zijn mogen ze mee naar huis waar ze een plaatsje in de tuin mogen krijgen.
We hebben met de kinderen van de peutergroep zandsculpturen gemaakt, van de koeien met kalfjes, varkens met de biggen, paarden met veulens.
Met onze baby’s en dreumesen hebben wij tulpen geverfd. Vooral het plezier, het beleven, het ervaren stond hierbij centraal.
De peuters kregen deze week een moeilijk werkje, namelijk borduren. Het vraagt opperste concentratie en motorische vaardigheden om het varken te omlijnen.
 
Foxkidz nieuws:
Deze week hebben we een rupsje geknutseld. Het zijn een beetje ondeugende rupsjes want ze 'kruipen' nu overal door de klas, op de ramen, op het randje van het computer scherm, op het dak van ons speelhuisje tot op de kasten.Dit vonden onze peuters erg grappig. Deze week hebben we weer een aantal keer lekker buiten geknutseld. Op het kinderdagverblijf wordt er hard gewerkt aan het thema lente/ jonge dieren.
We zijn er lekker op uit geweest met de bolderkar om te genieten van de lente. Ook wordt er al stiekem hard gewerkt voor al onze lieve mama's.     Op de BSO hebben we weer heerlijk buiten gespeeld en getuinierd met onze moestuintjes. Tijdens de meivakantie duiken we in de onderwaterwereld, waarbij we volgende week beginnen met 'het opruimen van de zee' om daarna onze BSO om te toveren tot een prachtige oceaan! 
 
Namens de collega’s wens ik iedereen een hele goede meivakantie toe!
 
Met vriendelijke groeten,
 
Godfried Blaeke,
 
(dir.) Bijlage:
-schoolfruit
-uitnodiging debutantentoernooi  
Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~  ?
  
< Nieuwsflits 27 2016-2017