Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

05-06-2017

Nieuwsflits 32 2016-2017


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,
Ook aan het eind van deze week sturen we u weer de  laatste “ditjes en datjes”:
’t Getij nieuws:
-nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zo ver: schoolreis. Denkt u aan de betaling (indien van toepassing) !....Denkt u er ook aan dat we vanaf volgende week de paspoorten en de ID-kaarten weer gaan verzamelen voor de kinderen die naar Plopsa-land gaan?
-indien u u nog niet hebt opgegeve:
-> u bent van harte welkom op onze vrijwilligersmiddag die volgende week donderdagmiddag zal plaats vinden. Opgave via: samanthadieleman@ogperspecto.nl . We hopen op een “afgeladen” aula!
-donderdagavond 8 juni a.s. geeft de theaterklas een voorstelling op school. Iedereen is van harte welkom. De voorstelling is gratis en begint om 19.00 uur.
-woensdag a.s. is er een inloopspreekuur van de GGD. Vanaf 11.15 uur kunt u terecht op school (kamertje Alma) voor allerlei opvoedkundige en medische vragen.
-het was weer een flinke puzzel....... maar we hebben de groepsbezetting voor volgend schooljaar rond.   Voor komend schooljaar is er sprake van wat “personele beweging”.   Juf Petra gaat vanaf volgend schooljaar werken op SBO “De Brug” te Hulst, juf  Marjolijn gaat naar "de Marijkeschool" te Axel en  juf Stephanie gaat naar "de Wereldboom" te Hulst.  Juf Eva komt “terug van ouderschapsverlof” en tevens nog een tweetal  “oude bekenden”; juf Esther van Overloop en juf Ingrid van der Vlies. Dat maakt het volgende plaatje voor volgend jaar:
Groep 1 2 A       juf Charlotte en juf Eva
Groep 1 2 B       juf Marian en juf Mirjam (tevens plaatsvervangend dir.)
Groep 1 2 C       juf Brigitte en juf Esther (van Overloop)
Groep 3             juf Karlien en juf Nancy
Groep 4             juf Wendy( Boënne) en juf Simone
Groep 4/5         juf Samantha en juf Ingrid (van der Vlies)
Groep 5            meester Joost
Groep 6            meester Bas
Groep 6/7         juf Wendy (van Waes)  en juf Ilse
Groep 7            juf Irma en juf Ingrid
Groep 8           meester Michael
IB                    juf Alma
directeur         meester Godfried
Ook juf Wies , juf Sonja, meester Ronny en juf Yvonne zien we volgend schooljaar weer terug.
De volgende en laatste stap die we nu aan het zetten zijn,  is de indeling van onze  kinderen . Ook dat is altijd een hele puzzel waar we zo zorgvuldig mogelijk mee omgaan.  Zodra we hiermee klaar zijn zullen we dit met de kinderen en u delen. Hierover de komende periode meer.
- zaterdag 10 juni a.s. houdt Sportdorp Kloosterzande een activiteitendag (ochtend) van 10.00 tot 12.30 uur op het terrein van de Honteruiters.
- we verwachten de kinderen woensdag, 7 juni a.s. weer terug op school (maandag en dinsdag a.s. zijn we vrij)
’t Poppeke nieuws: de week begon heel warm. We hebben op maandag vooral veel met water gespeeld.  De watertafel en waterbaan buiten bij de kinderen van 0 tot 4 jaar. De BSO kinderen kozen voor een waterglijbaan. Sproeiers aan en lekker afkoelen. We zijn druk bezig (in alle stilte) met de cadeautjes voor onze papa's. Bijna allemaal af... Het nieuwe thema 'Kloosterzande ons dorp' hebben we geïntroduceerd. Waar wonen jullie? Ken je ook de straat waarin je woont. Wat is er allemaal te doen in Kloosterzande? Suzanne heeft aflopen woensdag afscheid genomen. Zij stopt bij 't Poppeke en zal in Hulst verder gaan werken. We bedanken haar voor de aflopen tijd. Melanie kwam ook nog langs met kleine Siem. We hebben eens goed naar hem gekeken;  kleine handjes, voetjes en hele kleine teentjes. Het was gezellig om haar weer te zien!
Nieuwsflits Foxkidz: vorige week hebben we het thema 'lente en jonge dieren' afgesloten met een uitstap naar zorgboerderij Binnenste Buiten. We zijn daar  heen gegaan met de zonnetrein, wat al een belevenis op zich was. We hebben daar heerlijk gespeeld en heel veel (jonge) dieren gezien en mogen vast houden. Kortom een zeer geslaagde dag. Deze week zijn wij gestart met het thema 'ons dorp'. Wij hebben de molen van Kloosterzande al nageknutseld, een boek gelezen over de bakker en hierdoor veel nieuwe woorden geleerd. Ook hebben we deze week weer heerlijk genoten van het zonnetje. De watertafel binnen en buiten was enorm in trek en moest regelmatig worden bijgevuld ;-)

Namens alle collega’s wens ik iedereen heel veel zonuren toe!
Met vriendelijke groeten,
Meester Godfried
Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~  ?

< Nieuwsflits 30 2016-2017