Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

19-06-2017

Nieuwsflits 33 2016-2017


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,
Ook aan het eind van deze week, sturen we u weer de  laatste “ditjes en datjes”:
’t Getij nieuws:
-we kunnen terugkijken op twee zeer geslaagde schoolreizen.  We hebben heel veel blije kindergezichtjes (en ouders) gezien in het Oranjekwartier en in Plopsaland.
-onze school doet ook mee aan de landelijke "stakingsactie" van dinsdagochtend 27 juni a.s.  Dit zal betekenen dat de lessen die ochtend 1 uur later aanvangen (09.45 uur).  Meer informatie volgt er volgende week.
-in de bijlage treft u een flyer rondom een cupcake-cup
-vanavond ontvangen  een aantal kinderen uit groep 8 , in de H. Martinuskerk,  het Vormsel; deze dienst vangt om 19.00 uur aan.
-indien u volgend schooljaar iets wil veranderen  voor het overblijven dan dit graag even doorgeven . (bijv. van een losse kaart naar een abonnement)
-deze week hebben we de uitnodigingsbrief meegegeven voor het  facultatieve oudergesprek voor de groepen 4 t/m 7  van maandag 26 juni a.s.
-de schoolfoto’s zijn binnen en vanaf maandag a.s. start de “verkoop door de ouderraad”:
     -> maandagmiddag om 14.45 tot 15.15
     ->woensdagochtend om 8.30 tot 9.00 en vanaf 12.00 tot 12.45
     ->vrijdagmiddag vanaf 14.15 tot 14.45
De totale set: portret en groepsfoto samen kosten 8 euro. Enkel portret 5 euro. Enkel groep 4 euro
-het vakantierooster (inclusief studiedagen) voor volgend schooljaar is vastgesteld.  U  kunt deze  vinden op onze website-> kopje ouders -> vakantie.
Foxkidz nieuws:
Afgelopen dinsdag gingen alle kinderen van groep 1 t/m groep 8 op schoolreis. Dus dan konden wij als peuterspeelzaal toch niet (alleen) achterblijven. Dus ook wij zijn op schoolreis geweest. Onze reis ging helemaal naar de natuurspeeltuin in 't Laantje ;-). Nadat we alle grote kinderen hadden uitgezwaaid zijn we met alle peuters te voet vertrokken richting de speeltuin onder begeleiding van de juffen en vele lieve hulpmama's. Aangekomen in de speeltuin zijn we meteen gaan spelen, klimmen en klauteren. Even later gingen we picknicken en werden we getrakteerd op een fruitprikker en een pakje sap. Inmiddels was onze yoga juf Lydia ook gearriveerd in de natuurspeeltuin. Lydia verraste ons met een 'reis naar zomerland' . Daar kwamen we krabben, zeehonden, haaien en nog veel meer dieren tegen. Ook maakten we grote- en kleine golven in de zee. Kortom een zeer geslaagde peuter-schoolreis!  I.v.m. het thema 'ons dorp' zijn we donderdag gezellig samen met onze peutervriendjes -en vriendinnetjes van 't Poppeke naar de molen geweest. Wat was dat indrukwekkend. Wij willen de Kloosterse molenaar Rudie enorm bedanken voor zijn tijd en dat hij speciaal voor ons de molen heeft laten draaien met als resultaat : vele blije peutersnoetjes!
’t Poppeke nieuws:    Allereerst willen wij onze nieuwe en vaste collega Amber verwelkomen.  Deze week is Amber gestart en heeft al kennis kunnen maken  met de ouders en onze kinderen.Welkom Amber, leuk dat je bij ons komt werken. Van de ouderraad hebben wij een spiksplinternieuw en onwijs coole waterbaan gehad. Met het mooie weer dat wij van de week hebben gehad hebben zowel de grote als de kleine kinderen hier al veel plezier van gehad.
Met de peuters hebben wij iets moois geknutseld voor de molenaar.  Dit als bedankje, want niet alleen de BSO kinderen mochten naar de molen; ook mochten onze peuters donderdag samen met Foxkidz.
De knutselactiviteit was nog wel een beetje lastig volgens sommige peuters.  Vlaggen uitknippen, de deur van de molen kleurplaat uit prikken en alles opplakken.Weer een uitdagende activiteit voor hun fijne en grove motoriek.
De molen vonden ze echt wel heel leuk. Wat was de molen groot zeg.
Namens alle collega’s wens ik iedereen een fijn weekend toe,
Meester Godfried Bijlage: cupcakecup
 Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~

< Nieuwsflits 32 2016-2017