Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

01-07-2017

Nieuwsflits 34 2016-2017


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,
’t Getij nieuws:
-woensdag a.s. zullen we de groepsindeling bekend maken.  We realiseren ons dat we dit schooljaar iets later zijn dan voorgaande jaren maar het was weer een grote klus om alle kinderen zorgvuldig in “de juiste groepen” te plaatsen.   Woensdagochtend zullen we dit met de kinderen bespreken en aan het eind van de dag zullen we de namenlijsten verspreiden.  We willen iedereen er op wijzen dat de groepsindeling maken altijd een hele complexe uitdaging  is waarbij we allerlei afwegingen dienen te maken op verschillende gronden. Als schoolteam staan we achter deze groepsindeling en zien dit weer als een goed en krachtig  vertrekpunt voor het volgende schooljaar.

-het is weer al een tijdje stil geweest rondom het Kindcentrum. Uiteraard zijn we achter de schermen volop bezig om deze verder vorm en inhoud te geven.  Na de grote vakantie verwachten we “de officiële erkenning” en zullen u dan uitgebreid informeren over de stand van zaken en de volgende stappen die we willen gaan zetten.
-we hebben deze week een prachtige innovatie-week achter de rug. Het gymzaaltje van onze school was omgebouwd tot een ontdekcentrum met allerlei technische snufjes en opstellingen. Op onze facebookpagina kunt u een aantal impressiefoto’s  en meer informatie vinden.  Daarnaast is er ook op de website van onze school van alles te vinden.  Ook via deze weg willen we papa Bas heel erg bedanken voor zijn enorme inzet om deze week voor de kinderen tot een uitdagende innovatieweek te maken! 
-volgende week komt de ouderraad  bij elkaar. Dat is de laatste ouderraadsvergadering voor Nandy en Diana; vanaf deze plaats al bedankt voor alle inzet gedurende de vele jaren dat jullie betrokken zijn geweest bij de ouderraad!
-we zijn nog steeds op zoek naar ouders/verzorgers/opa’s/oma’s die ons willen helpen bij het “verkeersbrigadieren”. Volgend schooljaar komt de bezetting erg onder druk te staan. Wie helpt ons?
-voor onze werkgroep identiteit binnen  het Kindcentrum zijn we nog op zoek naar ouders die hier graag aan willen deelnemen.  Deze werkgroep komt ongeveer 2x per jaar bij elkaar en probeert verder vorm te geven aan identiteit binnen ons kindcentrum….. Wie wil deze werkgroep aanvullen? We hebben nu 2 ouders, we hopen op ongeveer 6 ouders.  Opgave via meester Godfried
-maandag a.s. zullen de kinderen van groep 8  “de veilig naar schoolroute gaan rijden”.  
 
Nieuwsflits Foxkidz:
Deze week begon het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal met een fantastisch juffenfeest in het thema sprookjes.  Wat hebben de kinderen en de juffen genoten van de spelletjes, verhaaltjes voorlezen, knutselen e.d.
Verder werkten we verder aan thema Kloosterzande, ons dorp. We knutselden boodschappentassen en vrachtwagens. En hebben jullie al gezien dat er heel hard wordt geklust op de BSO?  De muren en deuren zijn al geverfd en de nieuwe spullen worden in elkaar gezet.
Nog even en dan genieten we van een 'nieuwe' BSO; komen jullie eens een kijkje nemen?
Ook ging de BSO nog op uitstap; samen met 't Poppeke kregen we een rondleiding bij Tieleman Transport. Het was een geslaagde middag.
’t Poppeke nieuws: Afgelopen maandag hebben we het over de slager gehad. Wat kun je daar allemaal kopen?  En wat is vlees eigenlijk? En waar komt dat vandaan? Dat is toch wel even schrikken...
We hebben rechte lijnen geprikt. Een lastig klusje. Dinsdag zijn we naar de natuurspeeltuin geweest. Ook iets moois wat op ons dorp te vinden is.  Er spelen steeds meer kinderen wat natuurlijk geweldig is.  Donderdag stond bij ons de modderdag op de agenda. We zijn met onze peuters in de auto's gestapt en naar het melkhuis in Terhole gereden. Vele mama's gingen mee om ons te helpen. Wat een feest was het daar! We hebben lekker in de modder gelopen en gesprongen. Met modder gekookt en geverfd.  Natuurlijk hebben we ook een echt melkhuisje ijsje gegeten. De BSO is samen met de BSO van Foxkidz naar Tieleman transport geweest. Wat zit er toch in de grote vrachtwagens en hoe gaat dat toch allemaal in zijn werk. Wat interessant om het van dichtbij eens te mogen zien!
Namens het team wens ik iedereen een goed  weekend toe,
Meester Godfried
Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~  ?

< Nieuwsflits 33 2016-2017