Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

09-09-2017

Nieuwsflits 2 2017-2018


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,
Hieronder weer de laatste nieuwtjes:
Basisschool ’t Getij:
-deze week zijn de invulformulieren/uitnodigingsbrieven  rondom de oudervertelgesprekken verspreid voor de kinderen van groep 2 t/m 7.  Volgende week gaan we de gesprekken inplannen en krijgt u verder bericht.  Nieuw dit schooljaar is dat we de kinderen van groep 6 en 7 ook verwachten om met deze gesprekken mee te komen.
-de hoofdluisploeg is deze week weer van start gegaan. We  zijn naarstig op zoek ouders die deze groep zouden willen versterken.   Deze tijden zijn  flexibel!!  Uiteraard word je ingewerkt. Meer informatie of opgave bij:   Esther Bilderbeek (esther.esther@hotmail.com)
-onze school heeft een muzieksubsidie-impuls “binnen kunnen slepen”. Dit betekent dat we de komende jaren  meer ruimte voor muziek gaan creëren.  Onder leiding van juf Sonja en juf Brigitte zullen we de komende jaren de muzikale talenten van onze kinderen (en onze collega’s) verder aanboren of proberen aan te boren
-via deze link willen we het belang van lezen en (voorlezen)  nogmaals onder de aandacht brengen.  In deze link vertelt Kees Broekhoven het belang van lezen en voorlezen.. https://www.youtube.com/watch?v=JbQcAskw3TE
-we hebben aan de kinderen vanaf groep 5 gevraagd of ze hun  eigen bibliotheekpasje  wekelijks willen meenemen. De reden hiervan is dat we zo het lezen nog verder kunnen promoten en ondersteunen , de verbinding tussen thuis lezen en school kunnen vergroten; daarnaast kunnen de kinderen ook  meer boeken lenen. 

-voor op de kalender:17 oktober bag to school!!  18 oktober wordt de kleding opgehaald.
‘t Poppeke
De nieuwe week begon toch wel spannend want de scholen waren weer begonnen. Ondanks dat de kinderen  er enorm veel zin in hadden blijft het toch wel spannend om na 6 weken weer terug te beginnen. We hebben het thema “vakantie” weer op kunnen ruimen en zijn begonnen met ons eerste thema van Puk; Dit ben ik! Wat een leuk thema. Hoe zie ik er eigenlijk uit?! Aan het begin van de week hebben we dan ook onze spiegels er eens bij gepakt; wat zie ik allemaal...een neus, ogen, haren enz. Nadat we onszelf eens bekeken hebben in een echte spiegel, hebben we zelf eentje gemaakt. We mochten een spiegel van karton zelf beplakken met mooie papieren rondjes. Ook bij de peuters hebben ze gekeken naar wie ze zijn. We hadden een leuk papier met vragen erop die ze zelf mochten beantwoorden; hoe heet ik? Wat is mijn lievelingsdier? Noem het maar op en de gekste antwoorden kwamen eruit. Om de week af te sluiten is de BSO naar het zwembad geweest;  de laatste dag dat het open was, dus daar moest nog even van geprofiteerd worden. Volgende week komt Melanie weer terug en gaan we verder met het thema. Tot volgende week!
Foxkidz
Peutergroep: We zijn weer gestart! Wat leuk om iedereen weer te zien en alle leuke verhalen te horen over wat jullie allemaal gedaan hebben in de vakantie. Het thema 'Dit ben ik' is het eerste thema waar we dit schooljaar mee beginnen. We hebben Puk zijn tanden gepoetst, boekjes gelezen over tandenpoetsen en we zijn liedjes aan het leren over tandenpoetsen. Afgelopen woensdag kregen we bezoek van een muziek juf. Haar naam is  Inge Kusters en volgt de opleiding “Muziek op Schoot”. Voor haar opleiding tot docent mag zij 5 stagelessen  geven op onze peutergroepl. Dit zal op woensdagochtend zijn; heerlijk zingen, dansen, spelen en muziek maken op verschillende instrumentjes. Zang en dans dragen  bij aan de (muzikale) ontwikkeling van een kind. We gaan oude en nieuwe liedjes zingen, kinderen gaan bewegen op muziek en we gaan zelfs trommelen. Kortom allemaal hele leuke dingen!
BSO:  De vakantie zit er weer op. Wat hebben we genoten de afgelopen weken. De eerste week van de vakantie was het "DOE-week" en hebben we allerlei creatieve, gezellige en sportieve activiteiten gedaan. Zo zijn  we bijvoorbeeld naar de Bourgondiër gaan spelen en werden we getrakteerd op een heerlijke pannenkoek.En weer een ritje in de zonnetrein,  dit blijft toch wel erg leuk en speciaal. Op vrijdag waren er allerlei waterspelletjes op onze eigen locatie. Dat hebben de we  geweten, wee waren aan het einde kletsnat. Het was echt een geslaagde dag! De andere vakantie weken gingen we op "rondreis" dwars door heel Nederland. We zijn bij de boer naar de koeien gaan kijken. En hebben we echte Zeeuwse bolussen gebakken.Maar hebben we ook allerlei soorten Hollandse kaas geproefd.  We hopen dat iedereen lekker heeft kunnen rusten en genieten de afgelopen vakantie periode. We vonden het super fijn om iedereen weer te zien na de vakantie.
Namens alle collega’s wens ik u een prettig weekend toe!
Meester Godfried

< Nieuwsflits 1 2017-2018