Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

09-09-2017

Nieuwsflits 3 2017-2018


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees van ’t Getij,
Hierbij weer de wekelijkse nieuwsflits met de laatste nieuwtjes….
 
’t Getij: 

-          Juf Simone en juf Eva hebben het schooljaar helaas niet goed kunnen starten en zullen de komende periode afwezig zijn. We hebben echter 2 vervangers kunnen vinden. Juf Petra Versluijs zal op woensdag en vrijdag werkzaam zijn in groep 1/2A. Meester Ludwig de Schoolmeester zal op maandag en dinsdag de lessen verzorgen in groep 4.  
-          In de bijlage treft u een  folder omtrent jeugdschaakwedstrijden  in Sas van Gent
-          De toneelklas van juf Yvonne zal ook dit jaar weer van start gaan. We hopen natuurlijk dat zij weer met een leuke enthousiaste club aan de slag kan gaan. In de bijlage treft u de folder.  Een proefles is ook mogelijk!
-          Gisteren zijn de briefjes voor de HGW oudergesprekken meegegeven. Denkt u er aan , (indien nog niet ingeleverd bij de leerkracht)  dat u het ingevulde HGW formulier bij hebt.
-          We merken dat er toch ouder(s)/ verzorger(s) zijn die de auto nog snel even parkeren tegenover de school. Dit is echter niet toegestaan!  Zou u, voor de veiligheid  van al onze kinderen, dit niet willen doen!
-          In alle klassen is iedereen weer hard aan de slag en leren en ontwikkelen  we weer volop! In groep 3 kennen we ondertussen al de volgende woorden/letters: ik, i/maan, m/ roos, r/vis, v!!!
-          Aanstaande vrijdag zal juf Nancy gaan trouwen met meester Sander van de St. Jozefschool in Nieuw-Namen. Groep 3 zal haar vrijdagmiddag opwachten bij de kerk in het Laantje. De ouders van groep 3 worden hierover nog apart geïnformeerd.
-          De verkeerswerkgroep is nog op zoek naar ouders/verzorgers  die zitting willen nemen in de verkeerswerkgroep. Ook zijn zij nog op zoek naar ouders/opa’s/oma’s die zouden willen helpen met brigadieren. U kunt zelf aangeven hoe vaak en wanneer u in de gelegenheid bent om te ondersteunen. Kinderen van de brigadiers mogen in de klas wachten bij de juf of meester. Heeft u interesse dan graag een mailtje naar meester Godfried.
-          In de afgelopen weken is de toekomst van het voortgezet onderwijs binnen Zeeuws Vlaanderen vaak in het nieuws geweest.  Om ervoor te zorgen dat er goed voortgezet onderwijs geboden kan blijven worden binnen onze regio wordt er momenteel een onderzoek gedaan naar de verschillende mogelijkheden. Zo ook naar de behoeften van ouders als het gaat om (voortgezet) onderwijs. In bijgaande brief wordt aan u gevraagd om mee te werken aan het onderzoek. Zou u deze vragenlijst willen invullen?  (het is ongeveer 10 minuten werk) Gelijk deelnemen aan het onderzoek kan door op de volgende link te klikken: https://onderzoek.bmc.nl

Foxkidz:
Wat hebben we weer een leuke week achter de rug. We hebben van alles gedaan rondom ons thema 'dit ben ik'; Puk zijn tandjes zijn weer heerlijk gepoetst, we hebben spiegels geknutseld en versierd, ons zelf eens goed bekeken in de spiegel. Zo kwamen we er achter dat er kindjes zijn met krullen, sproetjes, rode haren, blauwe ogen enzovoort. Onze muziekjuf Inge is afgelopen woensdag langs geweest op de peuterspeelzaal voor de muziek les 'muziek op schoot'. Wat hebben we hiervan genoten, leuke nieuwe liedjes geleerd, dansjes gedaan en met stokjes getrommeld. Wij kijken nu weer al uit naar volgende week. 
't Poppeke-nieuws
Melanie is weer terug van zwangerschapsverlof/vakantie. Wat zijn wij blij dat ze er weer is!  Voor het thema 'Dit ben ik' willen we wel eens weten hoe groot we al zijn, dus hebben we de kinderen gemeten. Wat zijn ze allemaal alweer gegroeid!
Ook hebben we onze handen en voeten gestempeld. De groep hangt vol met vrolijke afdrukken! In de kring hebben we gepraat over de verschillende zintuigen. Zo kun je bijvoorbeeld ruiken met je neus (maar ook snuiten volgens Sam), kijken met je ogen (maar ook knipperen volgens Fleur), horen met je oren (al liggen de oren soms nog wel eens thuis volgens Kristel, haha!). Soms moet je wel eens afwijken van een thema. We hebben afgelopen donderdag de natuur een beetje naar binnen gehaald en zonnebloemen ontleed. Kijken, voelen, ruiken en beleven! Verder was het deze week (m.u.v. vrijdag) nog best redelijk weer, dus zijn we lekker veel buiten geweest!
Een goed weekend toegewenst namens het team van ’t Getij,
Godfried Blaeke, dir.

< Nieuwsflits 2 2017-2018