Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

26-09-2017

Nieuwsflits 4 2017-2018


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,
Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij met als eerste bijzonder en mooi nieuws
-          Vandaag is juf Nancy in het huwelijksbootje gestapt met meester Sander van de St. Jozefschool uit Nieuw-Namen. De kinderen van groep 3 hebben haar buiten, samen met de kinderen uit de klas van meester Sander, bij de kerk opgewacht. Wat zag onze juf er prachtig uit!  De kinderen hadden iets moois voor haar geknutseld en hebben een cadeau gegeven. Bij de kerk hebben de kinderen limonade gedronken, iets lekkers gegeten en een aandenken aan deze bijzondere dag gekregen.
-          In de bijlage treft u een brief vanuit het bestuur van Perspecto omtrent de leerkrachtenstaking van 5 oktober a.s
-          Afgelopen week zijn de brieven omtrent het fruitproject meegegeven. Wij hopen op een groot aantal deelnemers! Fruit eten is immers gezond en samen is dit nog gezellig ook! Indien uw kind(eren) graag zouden willen deelnemen dan gelieve het geld en het bijbehorende strookje inleveren bij de groepsleerkracht. We hopen op meer dan 200 deelnemers!  Fruit hoort er bij!
-          Deze week zijn de jaarkalenders meegegeven. Hierop kunt u belangrijke informatie vinden en zijn de vrije dagen aangegeven.
-          Maandag 18 september a.s. informatieavond in groep 1/2C. Vanwege het aantal aanmeldingen in groep 1/2A en 1/2B zullen er met betreffende ouders individuele afspraken gemaakt worden.
-          Joyce van Campenhout zal namens de peuters de ouderraad komen versterken. Welkom Joyce!
-          De ouderraad  heeft geld beschikbaar gesteld zodat de overblijfouders  weer een mooi nieuw tosti-apparaat kan aanschaffen.
-          Voor in de agenda: 12 oktober schoolpleinfeest. Dit schooljaar organiseert de ouderraad  geen wandeltocht maar een pleinfeest. De uitnodiging hiervoor volgt.
-          17 oktober kunt u tussen 18.00u en 19.00u weer kleding/lakens/schoenen enz. inleveren voor Bag 2 School. Inleveren kan tot 18 oktober 09.00u. Hierna zal de bekende vrachtauto weer alles op komen halen. We hopen natuurlijk weer op een mooie opbrengst.
-          Na de zomervakantie is er tijdens de controle weer bij een aantal kinderen hoofluis/neten geconstateerd. De ouder(s), verzorger(s) van desbetreffende kinderen zijn op de hoogte gesteld. Ondanks de goede controle vragen wij u ook om extra alert te zijn. Bij constatering is het advies vooral kammen, kammen, kammen. Op onze website kunt u allerlei tips vinden betreffende de behandeling van hoofdluis.  Er hebben zich ondertussen 2 nieuwe hoofdluisouders aangemeld maar we kunnen nog verdere versterking gebruiken; opgave/interesse via esther bilderbeek ; (esther.esther@hotmail.com)
-          Juf Eva zal de komende periode al wat meer op school te zien zijn. Voorlopig zal ze een aantal uren per week aangepast werk uitvoeren.
-          In de bijlage treft u de uitnodiging voor de vriendjesdag bij hockeyclub Rapide in Hulst op zondag 24 september.
-          In de bijlage kunt u  een flyer  vinden  over een actie van een dorpsgenote rondom sporttenue voor jonge kinderen in Gambia.  U kunt de wasmand vinden bij de hoofdingang.
 
Nieuws vanuit ’t Poppeke:
Deze week hebben we onszelf en de ander eens extra goed bekeken. 
Daarna hebben we op grote vellen papier elkaars omtrek getekend. Daar moesten we natuurlijk nog wel een gezicht (ogen, oren,  neus en mond) en haren op tekenen. Sommige kinderen tekenden heel gedetailleerd  en bij hun kwamen er zelfs wenkbrauwen en wimpers te voorschijn.
Leuk is dat de BSO kinderen hierdoor ook geïnspireerd raakten en er ook mee aan de slag zijn gegaan. Wat een mooie kunstwerken! 
Puk, onze handpop, staat op een schilderij. De KDV-kinderen vanaf 1 jaar hebben met waterverf hier een mooi kunstwerk van  gemaakt. Benoemen van de lichaamsdelen stond hierbij centraal.
Met een dobbelsteen hebben we een spel gedaan over de verschillende lichaamsdelen. Zo stonden op deze dobbelstenen geen cijfers maar lichaamsdelen geplakt.
Ze moesten gooien met de dobbelsteen en het lichaamsdeel bij zichzelf aanwijzen. Sommige kinderen konden ook al goed vertellen wat je met het lichaamsdeel kunt doen. Zo zei een van onze kinderen: 'een neus heb je voor heel veel dingen.... Snuiten, ruiken en voor je snotjes in te bewaren.'
 
Nieuws vanuit Foxkidz:
Wat hebben de peuters weer een gezellige en leerzame week achter de rug. We hebben ons lichaam eens goed bestudeerd. We hebben gezien dat we o.a. 2 ogen, oren, armen, benen en neusgaten hebben. En 1 mond, neus, buik en rug. En maar liefst 10 vingers en 10 tenen! Ook hebben we deze week een gezicht geknutseld. De tafel lag vol met allerlei verschillende materialen, scharen en plaksel. Dit gaf prachtige en kunstachtige resultaten. De een maakte zijn eigen gezichtje na en de ander die van opa. Het ontdekken van de materialen was een activiteit op zich. Ook hebben we de week verschillende begrippen behandeld, op de stoel, achter de stoel, voor de stoel en ga zo maar door. Op woensdag kwam muziekjuf Inge ook weer langs. We hebben weer een leuk liedje geleerd en met de stokjes getrommeld op de vloer.  Omdat het deze week zo regenachtig was hebben we extra in de gymzaal gespeeld.
 
Voor nu wens ik u allen een fijn weekend toe.
 
Met vriendelijke groet namen het team van ‘t Getij,
Godfried Blaeke (dir.)  
Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~  ?

< Nieuwsflits 3 2017-2018