Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

26-09-2017

Nieuwsflits 5 2017-2018


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,
Hierbij weer de laatste nieuwtjes zoals u van ons gewend bent.
’t Getij-nieuws: 
-          We zijn druk begonnen met het sparen van de stickertjes die op kiwi’s zitten. Door vele stickertjes te sparen kunnen we sparen voor gratis ballen. Spaart u allemaal mee?
-          Volgende week zullen een aantal groepen (vanaf groep 5)  deelnemen aan de week van de pauzehap. De kinderen uit de deelnemende klassen krijgen om 11.00u een gezonde pauzehapaangeboden
-          Er blijft al een tijdje een “space-scooter””  staan op school in het fietsenhok? Mocht iemand weten van wie deze is dan graag even aangeven.
-          Juf Irma zal een aantal weken uit de roulatie zijn als gevolg van een knieoperatie. Meester Ludwig vervangt haar op woensdag, donderdag en vrijdag. Op maandag  en dinsdag verzorgt juf Ingrid de lessen. v
-          Groep 8 zal volgende week woensdag op schoolkamp vertrekken richting Sint Niklaas. Meester Godfried zal i.p.v. juf Irma meegaan op schoolkamp  We hopen op een leerzame, gezellige en  zonnige week.
-          Mocht u uw kind(eren) nog willen laten deelnemen aan het schoolfruitproject.......... dit kan zeker nog! Opgeven kan door €8,- in te leveren bij de groepsleerkracht.  Woensdag = Fruitdag!!!!  
-          de rekeningen voor het overblijven zullen omstreeks de herfstvakantie worden (op)gemaakt.
-          er is nog ruimte bij de toneellessen van juf Yvonne. Deze zijn op donderdag, aansluitend op de schooltijden. Indien u dit eens wilt proberen;  de eerste keren zijn gratis!!
-          Voor een activiteit tijdens de kinderboekenweek hebben we best wel veel lege(!) wc-rollen nodig. Wie kan ons helpen aan wc-rolletjes?
-          Blijft u alert op “eventuele hoofdluis”!
 
't Poppeke-nieuws:
Deze week hebben we veel herhaald uit ons thema 'Dit ben ik'. Herhalen is belangrijk, dan onthouden we alles nog beter! Zo is de dobbelsteen met de verschillende lichaamsdelen weer flink heen en weer gerold en hebben we het liedje 'hoofd, schouders, knie en teen' weer een paar keer gedaan.Onze handpop Puk heeft ons wat vragen gesteld: Hoe we heten, waar we wonen enz.
Vandaag is de herfst weer officieel begonnen, dus daar hebben we deze week ook over gepraat. We kijken nu iedere dag even naar de grote bomen in het bos achter ons, want daar zijn al wat bladeren van kleur aan het veranderen en vallen er ook al wat bladeren naar beneden. De liedjes van de herfst horen daar natuurlijk ook weer bij! Even nadenken hoe we de "oude" liedjes weer moesten zingen en we leren er ook gelijk weer een paar nieuwe bij. Gisteren was het 'de dag van de leidster'. De leidsters zijn flink verwend door de ouderraad.
 
Foxkidz-nieuws: 
Deze week hebben de peuters weer een leuke week achter de rug. We hebben ons lichaam op papier getekend en ingekleurd en we hebben dan eens goed gekeken waar we onze ogen, neus en mond moesten tekenen. Sommige kinderen vonden het juist grappig om de ogen etc ergens anders op het lichaam te tekenen.  Verder hebben we weer veel gezongen, boekjes gelezen en gewoon gezellig samen gespeeld.
Vrijdag middag zijn alle pedagogisch medewerkers van het kinderdagverblijf, BSO en de peuters gezamenlijk naar de studiedag gewest in Terneuzen. Juf Alexandra, Anja, Annelies en Darlien volgden de BHV lessen en juf Elke en Nadia volgden de lessen kinderEHBO. Het was weer een leerzame dag. Ook kreeg iedereen een leuke attentie tijdens deze studiedag omdat het afgelopen donderdag de 'dag van de leid(st)er van kinderopvang' was.
Voor iedereen een zonnig weekend toegewenst.
Met vriendelijke groet namens het team van ’t Getij
Godfried Blaeke, (dir)
Nieuwsflits  …  nieuwsflits     ……  ~        ?   ’t Getij              ~   ?     ……      nieuwsflits    ………   Nieuwsflits ~ ~ ~ ~  ?

< Nieuwsflits 4 2017-2018