Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

30-09-2017

Nieuwsflits 6 2017-2018


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,
Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij
’t Getij nieuws:
  • In de bijlage treft u de flyer voor de Zeeuwse Wetenschapsdag op 7 oktober van 10.00-16.00u.
  • Donderdag 12 oktober a.s. zal de ouderraad samen met het team voor een gezellig schoolpleinfeest zorgen. Alle ouders en kinderen zijn welkom tussen 18.00u en 20.00u. In de bijlage treft u de uitnodiging.
  • In leerjaar 5 is de (her)verkiezing voor de ouderraad opgestart. Ouder(s)/ verzorger(s) van de leerlingen uit leerjaar 5 kunnen hun stem uitbrengen. De stembus staat in de hal van de kleuteringang.
  • Donderdag 5 oktober zijn alle kinderen vrij in het kader van de Perspectodag/landelijke stakingsdag.
  • We kunnen terugkijken op een fantastisch schoolkamp. Groep 8 heeft genoten van verschillende activiteiten als hutten bouwen, een bezoek aan de dierentuin en een spannend nachtspel.
  • Het is nog steeds mogelijk om deel te nemen aan het schoolfruitproject! We streven naar 200 deelnemers. Opgeven kan door 8 euro in te leveren bij de groepsleerkracht.
  • Volgende week zullen de zakken voor Bag2school weer worden uitgedeeld. Inleveren kan op 17 oktober tussen 18.00u en 19.00u en op 18 oktober voor 09.00u. Hierna zal alles opgehaald worden.
  • Voor in de agenda: ‘kom eens kijken middag’ voor groep 1-2 op donderdag 2 november van 14.00u-15.00u.
     
Fox-kidz nieuws:
Deze week hebben we het thema "dit ben ik" afgesloten met een activiteit waarbij we op klassieke muziek getekend hebben in/ met scheerschuim.  Het was heel grappig maar ook een beetje moeilijk om op het ritme van de muziek te tekenen.
Ons lokaal oogt weer leeg, want alle prachtige knutselwerkjes zijn mee naar huis.
Vanaf volgende week starten we het thema "regen" maar besteden we uiteraard ook aandacht aan de kinderboekenweek en zullen we gezellig mee griezelen.
Omdat de herfst zich aandient willen we onze watertafel weer vullen met kastanjes, eikeltjes, beukennootjes en allerlei ander mooi herfst materiaal.
Helpen jullie de tafel vullen?
 
't Poppeke-nieuws 
Deze week was het prachtig weer!
Maandag zijn we naar Petra haar tuin geweest. Petra heeft een grote tuin met een notenboom.
We zijn gaan zoeken naar walnoten. Er lagen er een hele boel op de grond maar ook in de boom hingen er nog! We  hebben de walnoten van buiten en van binnen goed bekeken. De meeste noten hadden een bruin jasje aan.  Natuurlijk hebben we ze ook even geproefd.

De peuters en de BSO zijn naar het bos geweest. De peuters met de bolderkar en de BSO met de benenwagen. Gezocht naar herfstspullen, voor ons volgende thema; Regen / Herfst. We vonden heel veel verschillende spulletjes. Kastanjes, bladeren, eikels, eikelhoedjes en we kwamen zelfs echte paddenstoelen tegen. Die laatste hebben we maar laten staan, want dat kan gevaarlijk zijn.

We sluiten het thema 'Dit ben ik' af met het stempelen van onze handen. We maken er monstertjes van wat weer aansluit op de Kinderboekenweek.
 
Voor nu wens ik u allen een fijn weekend toe.
Met vriendelijke groet namens het team van ’t Getij,
Mirjam Goense (plv.dir)

< Nieuwsflits 5 2017-2018