Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

09-10-2017

Nieuwsflits 7 2017-2018


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,
Hierbij weer de laatste nieuwtjes.....

't Getij:
-          We kunnen terugkijken op een griezelige  en gezellige opening van de Kinderboekenweek. Onze school is voor meer dan een week omgetoverd tot een school met de naam ‘Heksenbrij’.  Donderdagmiddag 19 oktober a.s.  is er van 14.30u-15.00u gelegenheid om even bij uw kind(eren) in de klas te kijken wat ze rondom de kinderboekenweek gedaan en gemaakt hebben.  Tot dan!
-          Ook wij hebben afgelopen donderdag het werk (even) neergelegd om onze stem te laten horen voor onszelf en voor goed  (en nog beter) onderwijs voor onze kinderen!!
-          De ouders/verzorgers  van leerjaar 5 kunnen nog steeds hun stem uitbrengen i.v.m. de verkiezingen van de ouderraad.  Dit kan tot 9 oktober 15.00 uur! Uw stem telt!
-          Binnen de MR zit de eerste zittingstermijn van Sandra Goossen erop. Zij wil zich graag herkiesbaar stellen. Heeft u ook zin/interesse om mee te denken in de MR dan kunt u zich verkiesbaar stellen door een mailtje te sturen (voor 20 oktober)  naar Konrad van de Velde (voorzitter) konradvdvelde@hotmail.com.
-          Afgelopen donderdag was het de dag van de leerkracht. Alle leerkrachten hebben een tweetal presentjes ontvangen.
-          Donderdag 12 oktober pleinfeest waarbij iedereen, van groot tot klein, welkom is.  Aanvang 18.00 uur!
-          we gaan een paar kasten met leesboeken opruimen omdat we dagelijks over een zeer grote (actuele) collectie kunnen beschikken van maar liefst 3000 boeken vanuit onze bibliotheekpartner.  Vrijdag 13 oktober a.s. zullen we een boekenverkoop  houden van 14.30-15.00 uur.  Kinderen of ouders (of andere belangstellenden) kunnen deze boeken voor 0,25 eurocent kopen. De boeken liggen in de aula.  De boeken die over zijn, gaan naar een goed doel.
-          de laatste weken hebben we regelmatig te maken met “storingen”  (dubbele bezorging, vertraging etc.)  in onze nieuwsflitsverspreiding.  “onze techneuten” zijn aan het proberen deze problemen te verhelpen. Excuses hiervoor
-          In de bijlage treft u een folder vanuit de carnavalsstichting rondom de bamisfeesten
-          onze “bag to school” actie gaat weer van start. Op dinsdag 17 oktober a.s. kunt u de kleding inleveren. Op woensdag tot 09.00 uur; daarna komt de vrachtauto alles  ophalen.
-           we gaan als school deelnemen aan een grote schoolfruitproject! Dit gaat betekenen dat we in november onze kinderen (20 weken lang ) 4 dagen in de week van gratis van schoolfruit mogen voorzien ; met onze schoolfruit-woensdag erbij hebben we in die periode dan 5 x fruit op school!!!!
-           U kunt u nog steeds opgeven voor het schoolfruitproject. (briefje/envelopje met 8 euro voor een heel schooljaar)   Vanaf volgende week krijgen alleen de kinderen die meedoen met het schoolfruitproject, schoolfruit. !!!  Woensdag = fruitdag!!!!  Dus bij niet deelnemen verwachten we dat de kinderen zelf iets van fruit bij zich hebben.
't Poppeke-nieuws
Het is nu onstuimig weer, maar maandag hebben wij nog volop genoten van de zon en zijn de BSO-ers naar de natuurspeeltuin in het Laantje geweest. Daar hebben ze heerlijk kunnen klimmen en klauteren. Dinsdag zijn de peuters met de bolderkar, in het kader van burendag, naar woonzorgcentrum Antonius geweest en hebben daar een bezoekje gebracht aan de opa's en oma's. Een feest voor groot en klein! Er werden liedjes gezongen, met een bal op de parachute gespeeld en er is vooral door iedereen genoten! Het leuke was dat er zelfs opa's en oma's waren van de kinderen die meegingen! Woensdag was het werelddierendag. Deze dag hebben wij niet ongemerkt voorbij laten gaan en hondje Joep van opa en oma Boot kwam rondsnuffelen bij 't Poppeke. Joep werd enthousiast begroet door de kinderen en is met veel knuffels verwend!
Foxkidznieuws: De regen van afgelopen week “hadden wij besteld”, om zo ons nieuwe thema REGEN 'feestelijk' te openen. Misschien vond niet iedereen dit zo leuk maar wij in elk geval wel. We leren veel nieuwe liedjes, stampen in de plassen, lezen hele leuke boekjes en knutselen we weer prachtige dingen. Onze 'zandtafel' is gevuld met blaadjes, kastanjes, walnoten, takken en nog veel weer meer zodat wij de herfst ook in de klas kunnen ervaren, ruiken en voelen. Dus als jullie nog mooie blaadjes etc vinden, neem je ze dan mee naar school? Afgelopen dinsdag was onze yoga-juf Lydia weer bij ons op bezoek in de gymzaal. Ze nam ons mee naar 'het herfstbos'. Wat hebben we samen weer leuke dingen gedaan; we plukten appels, schopten en bliezen tegen de blaadjes de lucht in, zelf waren we prachtige herfstbomen en maakten nog een mooie herfsttekening.Woensdag hebben wij samen met alle kinderen en leerkrachten van de school gezamenlijk de kinderboekenweek geopend.  Volgende week woensdag komt onze muziekjuf Inge voorlopig voor de laatste keer. Donderdag 12 oktober zijn ook de juffen van de peuterspeelzaal en Foxkidz  aanwezig op het schoolpleinfeest;  wij zouden het gezellig vinden als jullie ook komen!
Voor nu wens ik iedereen een heel prettig weekend toe.
Met vriendelijke groet namens het team,
Godfried Blaeke, dir

< Nieuwsflits 6 2017-2018