Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

15-10-2017

Nieuwsflits 8 2017-2017


Beste ouder(s)/ verzorger(s) en abonnees, 
 
Hierbij ontvangt u weer het laatste nieuws vanuit ’t Getij, Foxkidz en ’t Poppeke
 
’t Getij:
-          We kijken terug op een geslaagd  en drukbezocht schoolpleinfeest. Alle kinderen, van klein tot groot, hebben kunnen genieten van allerlei leuke en spannende spelletjes. Ouderraad (en andere helpers!)  bedankt voor deze opzet en organisatie !!!!
-          Ter herinnering: volgende week vrijdag, 20 oktober, zijn alle kinderen vrij  in verband met  een studiedag.  We gaan ons deze dag bezig houden met acties naar aanleiding van ons  Finlandbezoek.  Welke zaken willen we de komende tijd gaan aanpakken, die mede geïnspireerd zijn door ons werkbezoek?
-          Deze week zijn er door de communiewerkgroep brieven voor de communie uitgedeeld. Heeft u geen brief ontvangen en zou u toch graag uw kind(eren) de communie laten doen dit dan graag even aangeven op school.
-          Aanstaande dinsdag kunt u de kleding voor Bag2school inleveren tussen 18.00-19.00u. Ook woensdag kan dit nog tot 09.00u; daarna komt de vrachtauto alles ophalen.  Mocht u nog zakken nodig hebben  dan kunt u deze meenemen van het rekje bij de hoofdingang
-          Donderdag 19 oktober is er een inloopmiddag voor ouders als afsluiting van  de Kinderboekenweek vanaf 14.30u . U bent van harte welkom!
-          Er zijn heel wat mooie boeken verkocht tijdens de boekenverkoop. De overgebleven boeken hebben we geschonken aan stichting Mascura.
-          We hebben in groep 5 verkiezingen gehouden voor de ouderraad. Na het tellen van de stemmen bleek Sandra Scheerders de meeste stemmen te hebben behaald; zij zal dus haar werkzaamheden binnen de ouderraad vervolgen. 
-          juf Hannah (groep 3 op dinsdag) zal na de herfstvakantie niet meer werken op onze school; ze heeft een volledige baan aangeboden gekregen op de Irisschool.  Juf Marie –Louise (onze oud collega!)  zal op dinsdag de ondersteuning gaan verzorgen voor groep 3!
-          In de bijlage treft u een flyer rondom de activiteitendag van onze tandemschool de Oostvogel te Lamswaarde.
-          Na de herfstvakantie zullen we in de groepen 5, 6/7 en 8 van start gaan met het werken met chromebooks; dit zijn een soort laptops .  We hebben er voor de eerste ronde 35 chromebooks aangeschaft. Deze drie groepen  zullen 3 dagdelen per week de beschikking hebben over deze chromebooks.  De kinderen in deze groepen zullen op dat moment heel veel zaken digitaal verwerken etc.  Iedere leerling krijgt zijn eigen “unieke” omgeving om in te werken. We zijn voornemens om deze werkwijze verder uit te breiden binnen school.  Meer informatie hierover volgt er de komende periode. 
-          Op zaterdagmiddag 27 januari zullen er weer schoolzwemkampioenschappen worden georganiseerd.  Indien er kinderen interesse hebben in deze schoolzwemwedstrijd dan graag een seintje richting meester Godfried.  
-          We willen iedereen er graag op wijzen dat  fietsen op het plein  tijdens schooltijd of na schooltijd niet is toegestaan in relatie met veiligheid!  Dit in relatie met spelende kinderen, mensen die naar de bibliotheek gaan etc We hebben deze afspraak ondersteund met een aantal verkeersbordjes.
-          Er zijn  heel wat stagiaires gestart op onze school. Juf Kim loopt stage in groep 1/2A, juf Mirte in groep 1/2B, juf Lesley in groep 3, juf Britt in groep 4, juf Madelon in groep 6 en juf Wianka in groep 6/7.  Kortom vele handen!
-          In de bijlage treft u een flyer rondom de Halloweentocht
 
Foxkidz:
Deze week hebben wij weer genoten van de herfst, zowel binnen als buiten. De peuters hebben veel gespeeld in de herfsttafel die gevuld is met allerlei bladeren, eikels, kastanjes en takken.  We kunnen met auto's door de bladeren rijden. Spulletjes verstoppen en daarna weer zoeken. Volop mogelijkheden dus.
Heel de week hebben we samen een 'lekker' heksensoepje gemaakt. De ene keer buiten met water, takjes, slik, blaadjes en heel veel zelfverzonnen vieze dingen zoals: snotjes, kikkers en slakken.  Wat hebben we hierdoor veel gelachen.  De andere keer toverden we in de kring onze herfsttafel om tot een grote ketel met heksensoep. We liepen en dansten er met zijn allen rond en deden er zogenaamd weer allerlei vieze dingen in. Woensdag gaf onze muziek juf Inge haar laatste muziekles bij de peuters. We hebben weer mooie liedjes geleerd en leuke dingen gedaan.
Gisteren hebben ook wij genoten tijdens het schoolpleinfeest. Wij hebben veel peuters zien genieten bij de spelletjes, leuk dat jullie er waren.
Volgende week donderdag 19 oktober zijn alle kinderen van het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal uitgenodigd om mee te gaan om een leuke herfstwandeling te maken. De ouders hebben hierover een mail ontvangen met meer informatie. De peuterspeelzaal is  volgende week vrijdag 20 oktober gesloten ivm een studiedag.
 
't Poppeke-nieuws:
Deze week hebben we volop gewerkt aan het thema “herfst/regen”. Melanie had een echte opgezette eekhoorn meegenomen naar 't Poppeke. Mooi om deze eens een keer van dichtbij te bekijken. Ook hebben we egels gestempeld met vorken. Het liedje van '5 herfstblaadjes hangen aan een tak' is erg populair en zingen we allemaal al uit volle borst mee. Wanneer de wind komt moeten we allemaal heel hard blazen en hoei, hoei, hoei, hoei... weg vliegt het blaadje en valt hoepla op de grond!  Om de beurt mogen we dan de boom zijn.
Onze ruimtes zien er al een beetje spookachtig uit! We zijn volop aan het versieren geweest voor Halloween.
Zondag 15 oktober bestaat 't Poppeke 5 jaar! Groot feest dus! Om dit te vieren gaan we maandagochtend de voorstelling van 'Lappie Lapstok- droomzuchten' bekijken in de gymzaal op 't Getij. Deze voorstelling is voor alle peuters van 't Poppeke, maar ook voor de peuters aanwezig bij Foxkidz en voor alle kleuters van 't Getij. 's Middags vieren we onze Poppeke-verjaardag op de BSO. De Poppeke-BSO-kinderen worden (als ze dat willen) geschminkt en Deco Dees komt ballonnen plooien!
 
 
Voor nu wens ik iedereen nog een heerlijk zonnig herfstweekend toe.
 
Met vriendelijke groet namens het team,
 
Godfried Blaeke (dir.) Bijlage: 
Halloweenwandeltocht
Activiteitenmiddag 

< Nieuwsflits 7 2017-2018