Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

21-10-2017

Nieuwsflits 9 2017-2018


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,
 
Ook deze week weer de laatste nieuwtjes:
 
Nieuws van ’t Getij:
-          3 oktober jl. hebben wij alle ouders een mail gestuurd m.b.t. het plaatsen van foto’s/filmpjes op social media. Mocht u niet willen dat uw kind(eren) hierop geplaatst worden dan kunt u dit nog steeds aangeven door een mailtje te sturen naar juf Mirjam: mirjamgoense@ogperspecto.nl
-          Voor een nieuw kunstproject voor alle onze kinderen,  onder leiding van Linda en Nadja, zijn wij op zoek naar allerlei houten spulletjes. Hoe ouder of kapotter hoe beter. Denk hierbij aan oude houten pollepels, drijfhout, houten knopen, restjes steigerhout, kapot houten speelgoed enz. U kunt dit hout inleveren bij de groepsleerkrachten.
-          Donderdag 2 november is er een kom- eens- kijken middag voor groep 1 en 2 van 14.00-15.00u.  Mocht u nog geen opvang hebben voor jongere broertjes/zusjes dan kunt u tijdens deze middag gratis gebruik maken van de opvang bij Foxkidz. Opgeven hiervoor kan door een mailtje te sturen naar Foxkidz: kloosterzande@foxkidz.nl
-          We vonden het heel  leuk dat er zoveel ouder(s(/verzorger(s) waren tijdens de kijkmiddag om al onze werkjes en knutsels rondom de Kinderboekenweek te bekijken! 
-          Op onze gezamenlijke studiedag met ’t Poppeke en Foxkidz zijn we aan de slag gegaan met informatieve onderwerpen rondom logopedie, fysiotherapie maar ook zijn we aan de slag gegaan met de middellange en lange termijn doelen die we hebben meegenomen uit Finland. Het was een geslaagde  dag.
-          We willen iedereen weer bedanken voor de grote hoeveelheid ingeleverde kleding voor de bag2school actie. Van de opbrengst kan de OR weer veel leuke activiteiten organiseren. We hebben maar liefst  1730 kg kleding opgehaald. Dit levert ons het mooie bedrag van 519 euro op!
-          Na de herfstvakantie zal groep 5, 6/7 en 8 gaan werken met chromebooks. Elke groep zal drie dagdelen per week aan de slag gaan met het werken op de chromebooks. Inmiddels zijn deze aangekomen en hebben de kinderen al even kennis kunnen maken met het werken op deze “laptopjes”.
-          De werkgroep rondom het plein is weer bij elkaar geweest. Er staan weer een aantal nieuwe zaken op de planning die we willen aanpakken. Zo willen we graag “een wilgenhut” realiseren, zullen we een nieuwe picknicktafel aanschaffen en zullen we de omheining laten begroeien met klimop.
-          Groep 6/7, 7 en 8 zullen de dinsdag na de herfstvakantie “worden getrakteerd “ op een remwegdemo. Dit zal verzorgd worden door de ANWB.
-          In de bijlage treft u de uitnodiging voor de peuter/kleuter kerk.
 
Nieuws vanuit ’t Poppeke:
Feest! Afgelopen maandag bestond ’t Poppeke 5 jaar. En wie jarig is………..mag trakteren! Maandag zijn we met onze peuters, de peuters van Foxkidz en de kleuters naar de voorstelling van “Lappie Lapstok”, droomzuchten geweest in de gymzaal. Een hartstikke leuke voorstelling! 
’s Middags hebben we verder gefeest bij ’t Poppeke en konden de kinderen worden geschminkt en kwam Deco-Dees  “ballonnen plooien”. Daarnaast was Kristel deze week 5 jaar in dienst!  We hebben genoten van het mooie weer en hebben een kaboutertocht door het bos gedaan. De kinderen moesten de bordjes volgen, die de kabouter had opgehangen. Hierop stonden opdrachten, zoals ”kijk eens om je heen naar takken.”  Zoek een lange en een korte tak. Ook hebben we naar de bomen gekeken want als je van dichtbij kijkt zie je veel meer kleuren dan alleen groen en bruin.  Ze waren prima kabouter-hulpjes! Ook Halloween komt er bijna aan dus zijn we een nieuw liedje aan het leren: “6 heksen bij elkaar”. We leren het beste als we het ook echt kunnen zien, dus tijdens het zingen waren we verkleed als heksen en maakten wij heksensoep in onze pan. Ook de kledingbeurs staat weer voor de deur. Deze vindt plaats op 4 november, locatie basisschool ’t Getij. Meer informatie op de bijgevoegde poster.
Nieuws vanuit Foxkidz:
Ondanks het prachtige nazomerweer van afgelopen week hebben wij deze week weer veel geleerd, liedjes gezongen, boekjes gelezen en geknutseld binnen ons thema 'regen'.   Maar 'jammer genoeg' hadden we deze week geen echte regen, maar dat gaf ons juist de mogelijkheid tot leuke ideeën.
Zo hebben we deze week zelf voor regen gezorgd. Hoe? De juf vulde een grote gieter met water en dan mochten wij om beurten onder de paraplu gaan staan en dan liet de juf het 'regenen'  op onze paraplu. Zo kwamen we er achter dat we onder de paraplu gewoon droog bleven en dat de regen voor, achter en naast ons op de vloer viel. Wij hoorden een leuk geluid als het water op de paraplu viel. Ook hebben we  hierdoor geleerd dat regenlaarzen best handig zijn. Want als je regenlaarzen aan hebt blijven je voeten droog en je gewone schoenen blijven schoon ;-).
Donderdag waren alle kinderen van het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal uitgenodigd voor onze jaarlijkse herfstwandeling. We hebben kennis gemaakt met de kabouterfamilie Stip. Deze kabouters hadden zich verstopt onderweg op de route van de herfstwandeling. Elke kabouter had een leuke opdracht voor ons. Als dank voor de gezellig wandeling kregen wij van de kabouterfamilie Stip een heerlijk traktatie. En voor de mama's, papa en oppasmoeders die ook gezellig mee mochten tijdens de wandeling was er een lekker kopje koffie of thee. Het was weer een zeer geslaagde ochtend. 
Vandaag (vrijdag) waren de medewerkers van het kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en de BSO ook aanwezig op de studiedag. Het was een leerzame en interessante dag voor ons allemaal. Juf Elke gaat een tijdje op wereldreis, we verwachten haar in december weer terug. In de tussentijd neemt juf Mariska haar taken over. Wij wensen iedereen een hele fijne herfstvakantie.
 
Voor nu wens ik u, namens alle collega’s,  een hele fijne herfstvakantie toe!
 
Met vriendelijke groet,

< Nieuwsflits 8 2017-2017