Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

06-03-2018

Nieuwsflits 21 2017-2018


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees, Hierbij weer de laatste nieuwtjes …. Nieuws vanuit ’t Getij:
  • Volgende week vrijdag zullen we carnaval vieren op school. Ook een bezoek van Prins Rubens 1 zal niet ontbreken. Kinderen mogen deze dag, indien ze willen, ’s ochtends al verkleed naar school komen. In de middagpauze is er de mogelijkheid om zich te laten schminken. Gelieve zwaarden etc.  en confetti thuis te laten.  Deze week heeft de Prins en een hofdame al een paar groepen bezocht om al een beetje in de stemming te komen .

  • We zijn de laatste “puntjes op de “i”” aan het zetten voor de vervanging van juf Wendy in groep 6/7.   Aan het begin van de week zullen we meer duidelijkheid hierover verschaffen.

  • Alle kleutergroepen zijn deze week aan de slag geweest met het wintergroentepakket; er zijn heerlijke soepjes gemaakt en geproefd.

  • Een aantal MR leden heeft afgelopen week de GMR thema avond bezocht. We zullen binnen de MR weer aan de slag gaan met de nieuw opgedane informatie en kennis

  • Alvast voor in de agenda: 27 maart a.s. zal de jaarlijkse wafelbakactie met sponsorloop weer plaatsvinden. Binnenkort zullen de sponsorlooppapieren worden meegegeven.

  • Het schoolfruit voor volgende week:

    woensdag: bananen

    Donderdag: appel

    Vrijdag: bloedsinaasappel

  • Hulst voor elkaar organiseert weer een aantal sportieve activiteiten:

     

    14 februari een kids krokus cross voor kinderen van 4 t/m 12 jaar

    18 februari een rondje vestingcross voor kinderen van 6 t/m 15 jaar.

    7 maart een handbaltoernooi voor de kinderen van groep 1 t/m 4

    14 maart een handbaltoernooi voor de kinderen van groep 5 t/m 8

    De flyers hiervoor zijn als bijlage toegevoegd.

     

  • We zullen de komende tijd u steeds voorzien van gezonde traktatie ideeën….. Misschien zit er voor u ook een leuk en gezond idee tussen?

Deze eerste week: zandbakvormpjes gevuld met fruit……
Dit heb je nodig:Verschillende zandbakvormpjes:Allerlei fruitZo maak je het:
  1. Verdeel het fruit over de zandbakvormpjes en je bent klaar!

  2. Zo heb je een gezonde traktatie, schaaltje en speeltje in een!

     

    Nieuws vanuit ’t Poppeke

    Begin deze week hebben de peuters een bezoekje gebracht aan brood-en banketbakkerij Goossen. Wat was dat leuk! Bakker Stanny heeft ons allerlei dingen laten proeven zoals brood met- en zonder zout en slagroom. Ook hebben we samen zandkoekjes gebakken. We hadden een hele doos vol waar we nog steeds van aan het eten zijn. Heerlijk!  We hebben kokosnoot gegeten. Dat viel niet mee om die open te krijgen! De dikke schil kun je natuurlijk niet opeten, maar het wit binnenin was lekker.

    De BSO' ers hebben cakejes versierd (en natuurlijk lekker opgegeten), dat waren prachtige creaties!

    Onze ruimtes zijn helemaal carnavals-proof gemaakt. We gaan komende week weer lekker hossen en dansen! We hebben er zin in!

     

    Nieuws vanuit Foxkidz

    Afgelopen woensdag waren alle peutertjes uitgenodigd in de bibliotheek door juf Ankie in het kader van de Nationale voorleesdagen.

    Juf Ankie las ons voor uit het boek ‘Ssst! De tijger slaapt’. Het was een heel leuk verhaal. Het ging over een tijger die jarig was.  Na afloop van het boek deden we met onze eigen juffen en juf Ankie nog paar leuke activiteiten die aansloten op het boek. We kregen ook nog een leuke kleurplaat mee.  

    Deze week sluiten wij het thema ‘eet smakelijk’  af en volgende week starten wij met het thema ‘carnaval/wat heb jij aan’.

    Ook bij onze mini-Kloorianen beginnen de carnavalskriebels al volop te kriebelen, de eerste polonaise is al aangevraagd en uiteraard doen wij daar allemaal maar al te graag aan mee!

     

     

     

    Namens het gehele team van kindcentrum Kloosterzande een prettig weekend toegewenst.

     

    Godfried Blaeke

    (dir.)

     

     


< Nieuwsflits 20 2017-2018