Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

06-03-2018

Nieuwsflits 22 2017-2018


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees, Ook deze week weer de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande: Nieuws vanuit ’t Getij:

-         Allereerst hebben we deze week goed nieuws ontvangen: juf Ingrid is zwanger! Proficiat!

-          Zaterdag 10 februari om 19.30u zal er in de katholieke kerk een carnavalsdienst plaatsvinden. Ook Prins Rubens en zijn hofdames zullen hierbij aanwezig zijn. De flyer hiervoor  treft u in de bijlage.

-          We kunnen terugkijken op een geslaagde carnavalsviering op school.  De kinderen van groep 7 hebben hun geknutselde carnavalsborden overgedragen aan de Prins en zijn gevolg. Deze borden worden op de prinsenwagen gemonteerd!

-          Afgelopen week is er voor de eerste keer een werkgroep bijeen geweest om te buigen over een mooi Kindcentrumlogo. We zijn benieuwd……..

-      voor in de agenda: 16 maart opening van het Kindcentrum met bijbehorend feestprogramma.  

-          Groep 3 heeft deze week een heel geslaagd letterfeest gehad. Wij feliciteren alle kinderen van groep 3 met hun letterdiploma!

-          Naast allerlei muziekimpulsen door heel de school van juf Brigitte en juf Sonja zal na de carnavalsvakantie ook Michiel weer van start gaan met het geven van muziek/Dood-lessen in groep 5.

-          Er is nog ruimte voor een aantal kinderen om aan te sluiten bij de tekenles van Linda. Deze tekenlessen vinden om de week op woensdagmiddag plaats op school. Voor vragen/aanmelding kunt u terecht bij Linda of bij  meester Godfried/juf Mirjam. 

-      We missen een schooltasje (roze) groep 1/2.  Heeft iemand deze gevonden?

 Traktatie idee 2:Visje van appels

Dit heb je nodig:

·         Appels

·         Gekleurd knutselpapier

·         Schaar

·         Viltstiften

·         Lijm

Zo maak je het:

1.     Teken op de helft van een vel gekleurd knutselkarton (A4) een grote vis.

2.     Knip deze uit en trek de vis over op de andere helft van het vel en knip ook deze uit.

3.     Knip in het midden van de vissen een rondje dat zo groot is dat de appel of peer er doorheen steekt maar er niet doorheen valt.

4.     Teken met vilstift ogen op de vis en versier de vis, je kunt ook je naam en leeftijd of de namen van klasgenootjes op de vis schrijven.

5.     Als je nog papier over hebt kun je ook daarmee de vis versieren, knip er bijvoorbeeld vinnen van.

6.     Plak tot slot de vissen – met de appel of peer erin – aan elkaar en je bent klaart om te trakteren.

 Nieuws vanuit Foxkidz:Ook wij deden deze week mee aan de 'kleuren week' . Zo stond elke dag een speciale kleur centraal . We zochten voorwerpen in de klas met de kleur van de dag. Vele kinderen hadden kleren aan van de kleur van de dag en sommige hadden zelf hun haar in de kleur van de dag!Ook hebben we heel de week warm gedraaid voor carnaval. We hebben de polonaise gelopen, grappig gedanst en onze eigen mini-Kloorianen-steek geknutseld! Vandaag hebben de peuters het carnavalsfeest voor geopend verklaard! We hebben een leuke carnavalsochtend achter de rug. Leuk dat er zoveel kinderen met hun papa's, mama's , opa's, oma’s en aantal leden van de raad van Elf aanwezig waren. Wij wensen iedereen een hele leuke carnavals(vakantie) toe!  Nieuws vanuit ’t PoppekeJuf Charlotte is dinsdag bij ons geweest. Zij heef ons goede tips gegeven om het voorlezen van een boekje nog leuke en leerzamer te maken. We gaan er mee aan de slag!10 Maart organiseert onze ouderraad weer een speelgoed- en kledingbeurs. Deze zal plaatsvinden bij Dorpshuis 'de Binnendéur' te Kloosterzande. Zie flyer in de bijlage voor meer informatie.Springen, hossen, polonaise! Deze week hebben we lekker veel gedanst op carnavalsmuziek.  Donderdag zijn de peuters mooi geschminkt, ook dat past natuurlijk helemaal bij het thema Carnaval! Op de laatste dag van de week mochten alle kinderen een uurtje komen “carnavallen”. Iedereen had zijn mooiste carnavalsoutfit aan en enkele leden van de Raad van Elf der Kloorianen kwamen gezellig met ons meedansen- en hossen! Wat een goed feestje!  Ik wens iedereen, namens de collega’s van  Kindcentrum Kloosterzande, een hele fijne carnaval toe met aansluitend een fijne vakantie.3x alaaf! Met vriendelijke groet,Godfried Blaeke, dir.    
< Nieuwsflits 21 2017-2018