Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

24-05-2018

Nieuwsflits 30 2017-2018


Beste ouder(s)/verzorger(s),
 
Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande:
 
Nieuws vanuit ’t Getij:
-          24 mei  a.s. zal er een ouderavond voor ouder(s)/verzorger(s) plaats vinden met als thema: “1 jaar na Finland”. Meer informatie hierover volgt nog.
-          Aankomende week zullen de oudergesprekken voor groep 1 en 2  plaatsvinden.
-          Volgende week zal de laatste week zijn van het EU schoolfruitproject. Het schoolfruit zal nu weer terug op woensdag geserveerd worden voor de kinderen die hieraan meedoen.
-          Deze laatste week zal het EU schoolfruit als volgt zijn: woensdag: bananen, donderdag waspeen, vrijdag kiwi’s.
-          In de bijlage treft u het programma voor Koningsdag in Kloosterzande.
-          In eerdere berichten hadden wij u medegedeeld dat volgende week de groepen 1/2A en 1/2C van nieuwe meubeltjes zouden worden voorzien. Door een productiefout zal deze datum helaas een aantal weken opschuiven. We houden u op de hoogte.
-          We hebben als ICT-impuls weer een nieuwe lading chromebooks in ons bezit.  Alle kinderen van groep 3 t/m 8 zullen hiermee gaan werken.  Dit zal gaan betekenen dat ze een deel van hun werk nog traditioneel op papier maken, maar daarnaast ook in de computeromgeving.
-          De meisjes van groep 8 hebben meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi. Het was een gezellige, sportieve middag. 
-          Voor vrijdag a.s. heeft het kinderparlement ’t Getij’s  got  talent georganiseerd. Die dag zullen er door onze kinderen allerlei talenten worden getoond aan elkaar.
-          Door een technische storing ging vanochtend  onverwacht het inbraakalarm af….. ; dit betekende een onverwachte en ongeplande ontruiming.
-          Er is weer  beweging in onze schooltuin. De kinderen zijn volop bezig om de tuin “plant -en zaai klaar”  te maken.
 
Nieuws vanuit ’t Poppeke:
Vorige week vrijdag zijn wij met de bolderkar op pad gegaan. Op zoek naar bloesem (in de bomen) en schapen. En... check! Allebei gespot! Daarna hebben we nog even lekker gespeeld in de natuurspeeltuin bij 't Laantje.
Deze week hebben we volop geknutseld! We hebben veel geverfd, maar niet met een kwast! We hebben vlinders "gestempeld" met een spons en schapen "gestempeld" met een wc-rolletje. Wat een mooie eindresultaten!
Juf Linda en juf Nadia zijn langs geweest. Samen hebben we geknutseld aan het nieuwe kunstwerk dat  in ons Kindcentrum komt. De peuters hebben stenen geverfd en de kinderen van 0-2 jaar hebben hun vingerafdruk (met verf) achtergelaten op een houten plankje. We zijn erg benieuwd naar het eindresultaat! Ook zijn we in het diepste geheim begonnen met “onze knutsels” voor moederdag. Nog even geduld lieve mama's! We kunnen jullie wel al vertellen dat het prachtig wordt!
Verder worden we helemaal blij van het weer! We zijn al weer lekker veel buiten geweest. Laat die zon maar schijnen hoor!
 
Nieuws vanuit Foxkidz:
Afgelopen maandag was het juffenfeest voor alle kinderen van het kinderdagverblijf en peuterspeelzaal. Wat hebben de kinderen en de juffen genoten. Eerst hebben we gezongen voor de juffen. Toen stond er een lekkere traktatie klaar voor iedereen, we hebben heerlijk gesmuld van een zelfgemaakte fruitspie en  een cakeje.  Daarna snel naar buiten, want daar stond het springkussen en het eendjes vissen op ons te wachten. Het was echt weer een enorm geslaagd juffenfeest. Iedereen enorm bedankt voor jullie aanwezigheid, cadeautjes en gezelligheid.
 Deze week zijn de peuters gestart met het knutselen van een eigen slootje. Elke week zal de sloot worden verrijkt met iets extra's.
Afgelopen dinsdag kwam onze yoga juf Lydia weer langs. Ze nam ons mee naar 'Berenland'! We aten honing, liepen met grote passen over de berg, kwamen onderweg allerlei dieren tegen die wij dan na deden en iedereen maakte nog een mooie tekening over deze avontuurlijke yogareis.
Het is meivakantie vanaf maandag 23 April tot en met vrijdag 4 Mei. De peuterspeelzaal is dan gesloten.
Het kinderdagverblijf en de BSO zijn gewoon geopend. Als jullie gebruik willen maken van de opvang in de vakantie geven jullie het dan zo snel mogelijk aan ons door! Het thema voor in de vakantie is: Cowboys en indianen.
 
Allen een fijn  en zonnig weekend toegewenst.
 
Met vriendelijke groet  namens alle medewerkers van het Kindcentrum
Godfried Blaeke
(dir.)

< Nieuwsflits 29 2017-2018