Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

24-05-2018

Nieuwsflits 31 2017-2018


Beste ouder(s)/verzorger(s),
 
Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande:
 
Nieuws vanuit ’t Getij:
-          Vandaag start  de meivakantie. We zien de kinderen graag 7 mei weer terug op school. 10 en 11 mei is vrij i.v.m. Hemelvaart
-          De sponsorloop/wafelbakactie heeft in totaal het mooie bedrag van €3379,50 opgeleverd. Hiervan zullen wij €676,- overdragen aan stichting de Opkikker.
-          U kunt nog steeds briefjes inleveren om een broer/zus foto te laten maken.
-          We kunnen terugkijken op een geslaagd ‘t Getij’s got talent evenement. We willen het kinderparlement bedanken voor de organisatie! Alle deelnemers kregen een mooie medaille als blijk van waardering.  Foto’s en filmpjes zijn terug te vinden op onze facebookpagina.
-          De leerlingen van groep 8 hebben deze week de eindtoets (route 8) gemaakt. Deze toets is volledig digitaal en zorgt voor passende vragen voor iedere leerling..
-          Na de meivakantie zullen Linda en Nadja het kindcentrumkunstwerk in elkaar gaan zetten. Het kunstwerk komt te staan in de hal bij de hoofdingang. Zodra het kunstwerk staat zullen wij een foto in de nieuwsflits toevoegen.
-          Groep 5 heeft woensdagavond, na de dood-lessen, samen met de harmonie een concert gegeven in zaal de Linde. Een groot deel van Kloosterzande heeft ‘live’ kunnen meegenieten van deze muzikale noten.
-          In de bijlage treft u een flyer vanuit de harmonie. Zij organiseren kennismakingslessen om verschillende instrumenten te leren bespelen.
-          In een vragenlijst voor inspectie geven onze bovenbouwleerlingen (72 kinderen)  onze school het geweldige cijfer van een 8,2!! Hier zijn wij als team erg trots op.
-          Deze week is ook de identiteitswerkgroep weer bij elkaar geweest. Binnen deze werkgroep is afgesproken om onze ouder(s)/verzorger(s) via deze nieuwsflits wat meer op de hoogte te houden betreffende de inhoud/achtergronden van lessen identiteit.
-          In de bijlage treft u een flyer rondom een hockey-clinic
 
 
Nieuws vanuit Foxkidz:
Gisteren en vandaag hebben Mario en Saskia heel hard gewerkt om het KDV een nieuwe look te geven. De kinderen en de juffen zijn erg blij met het resultaat.
Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.De kinderen van het KDV en de peuters hebben heel veel buiten gespeeld en een uitstapje naar de sloot gemaakt.
Hier kwamen we van alles tegen zoals een blauwe reiger, een schildpad en vissen. Vandaag hebben de BSO en het KDV met modder, scheerschuim en water gespeeld.
En uiteraard hebben we genoten van een heerlijk ijsje.
 
Nieuws vanuit ’t Poppeke:
Nu het echte mooie weer zich laat zien, hebben wij heerlijk in de zandbak kunnen spelen. "Het zandbakseizoen" is dus weer officieel geopend!
Regelmatig zullen wij nu ook weer buiten gaan picknicken, zodat we daarna gelijk kunnen gaan spelen. Vorige week vrijdag heeft de BSO ouderwets pijltjes geblazen! We gingen op pad naar het bos met een stuk pvc-pijp en zelf gevouwen pijltjes. De pijlen werden super ver weggeblazen!
De peuters en KDV-kinderen zijn volop aan het verven buiten. Niet met verf, maar... met water! Alles wordt mee "geverfd". De stoepen, het huisje, maar ook de teennagels van de juffen worden meegedaan! Donderdag kwam Jari langs samen met zijn mama. Hij had vissen mee genomen. Wij hebben ze bij ons in het aquarium gedaan. Het is nu een drukke maar gezellige boel in het aquarium. Ook hebben we deze week naar schaduwen gekeken. De kinderen hebben zelf een aantal dieren mee naar buiten genomen en op de grond gezet. Daarachter een wit A4 papier en dan kijken wat er gebeurt. De oudere kinderen hebben de schaduw overgetrokken en gemeten of het dier ook in het echt dezelfde grote heeft. We hebben zonnebloemen gezaaid. Erg benieuwd wanneer ze boven gaan komen. We houden de potjes goed in de gaten!
Volgende week is Kristel haar laatste week als pedagogisch medewerkster bij ons. Ze zal bij haar vriend Mickel bij de Westbeer gaan werken. Kristel heeft erg veel zin in de nieuwe uitdaging, maar gaat de kinderen natuurlijk erg veel missen.
Binnenkort gaan jullie Nanda op de groep zien of aan school zien staan om kinderen op te halen. Ze heeft er veel zin in, om deel uit te maken van het kindcentrum. Volgende week start de mei vakantie op school maar uiteraard is het KDV en de BSO gewoon geopend :)
 
 
Voor nu wens ik u,namens alle medewerkers van Kindcentrum Kloosterzande,  een hele fijne en hopelijk zonnige meivakantie toe.
 
Met vriendelijke groet,
Godfried Blaeke
(dir.)
 

< Nieuwsflits 30 2017-2018