Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

15-06-2018

Nieuwsflits 37 2017-2018


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,
 
Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande:
 
Nieuws vanuit ’t Getij:
-          Volgend schooljaar mogen we, in het kader van de werkdrukgelden, zorgen voor “meer handen in de klas”.  Hiervoor hebben we een tweetal vacatures uitgezet. Deze zijn te vinden op de facebookpagina van school en partners. We trachten nog voor de zomervakantie “passende duizendpoten” te vinden.
-          We kunnen terugkijken op een geslaagde schoolreis voor groep 1 /2 naar  het Oranjekwartier en de kinderboerderij in Terneuzen. Foto’s van deze dag treft u op onze facebookpagina.
-          Het is vandaag minimaal  2x keer feest. Een aantal leerlingen zal vanavond deelnemen aan de Vormselviering en een aantal kinderen van onze school vieren  het Suikerfeest.
-          Dinsdag a.s. zal groep 3-8 op schoolreis gaan naar Bellewaerde. Uiterlijk maandag dienen alle ID-bewijzen van de kinderen op school aanwezig te zijn.
De bussen zullen traditiegetrouw vertrekken en aankomen in de Lange Munt. De kinderen mogen deze dag vanaf 08.10u school binnenkomen om te verzamelen. We vertrekken om 08.30u. We verwachten rond de 18.00 uur weer terug te zijn.
-          Nu groep 1/2A en 1/2C zijn voorzien van nieuwe tafels en stoelen zullen in de zomervakantie ook de vloeren in “de jonge kindzone” worden vernieuwd. Na de zomervakantie zal ook de speelzaal worden voorzien van een nieuwe, eigentijdse  vloer! Na de vakantie hopen we er dus weer helemaal fris bij te zitten!
-          In de bijlage treft u de flyer voor de zomerdag georganiseerd door Hulst voor elkaar.
-          In de hoek bij groep 5 en 6 is er een nieuwe werkplek gecreëerd; hoge tafel met een aantal krukjes. Ontzettend stoer om aan te werken!
-          Gisteren hebben de kinderen van de theaterklas een prachtige voorstelling laten zien in de aula van onze school.  Ook volgend schooljaar zal de theaterklas verder gaan onder vakkundige leiding van juf Yvonne van Helsland. 
-          Woensdagavond a.s.  zal groep 1 /2 aan de slag gaan met de jaarlijkse schoonmaak. Indien u nog zou willen komen helpen kunt u dit nog aangeven bij de groepsleerkracht. Vele handen maken licht werk!
-          We hebben nog niet alle AVG formulieren terug ontvangen. Indien u dit nog niet gedaan heeft zou u dit dan alsnog in orde willen maken? Het is voor ons erg belangrijk dit administratief op orde te hebben
-          Indien u de digitale enquête nog niet heeft ingevuld! Het kan nog steeds… !
-          Donderdag a.s. zal Sylvia  Bogaert (mama van Twan) in een groot aantal groepen een Yoga les verzorgen. Hieronder een stukje betreffende de Wereld Yoga dag:
21 juni is in 2015 uitgeroepen tot WERELD YOGA DAG, en die dag worden er wereldwijd events gehouden, en natuurlijk ook in Nederland, sterker nog: zeeland…en daarom ook op ’t Getij!!
Het doel van WERELD YOGA DAG is bij te dragen aan een betere wereld, te beginnen bij jezelf. Door yoga creëer je een positief effect op jezelf en daardoor ook op je directe omgeving. Dus hoe meer mensen meedoen op deze dag, hoe mooier de wereld wordt:-) Bovendien is deze dag de langste dag van het jaar, en daarom worden er op veel plaatsen 21 zonnegroeten gedaan. De zonnegroet warmt alle spieren en gewrichten op in je lichaam, en je krijgt daardoor veel energie ( je lichaam wordt “wakker”)
Misschien leuk om te weten: 12 procent van de Nederlanders doet aan yoga!
-          Hieronder het schema wanneer u de foto’s van de schoolfotograaf kunt ophalen:
 
Volgende week starten we met de verkoop.
De afhaalmomenten zijn:
Woensdag 20 juni 8.30-9.15
Woensdag 20 juni 12.00-12.45
Donderdag 21 juni 14.45-15.30
Vrijdagmiddag 22 juni 14.15-15.00
 
De foto’s kosten:
1 set: portret en groepsfoto      € 7,50
1 vel enkel portret                         € 5,00
1 groepsfoto los                             € 3,50
Broer/ zusfoto                             € 8,00
 
 
                Doedagen
                De eerste week van de zomervakantie organiseren kinderopvang Pinkeltje uit Vogelwaarde, kinderopvang Foxkidz en kinderopvang 't Poppeke, doedagen!
Dinsdag staat in het teken van sport. We gaan in de ochtend diverse sporten beoefenen en in de middag komt Jong United een voetbal clinic verzorgen.
Woensdag staat in teken van 'natuur'. Een bezoekje aan de kinderboerderij en de natuurspeeltuin in Terneuzen, waar we braakballen gaan uitpluizen.
Donderdag sluiten we de doedagen met een water/zomerfeest.
Deze dagen kunnen dit jaar alleen worden aangeboden aan kinderen die bij een van deze kindcentra's zijn aangesloten. De flyer hiervoor treft u in de bijlage.
 
Nieuws vanuit ’t Poppeke:
Op maandag zijn de peuters gaan wandelen met de bolderkar. Nanda, onze nieuwe groepsleidster heeft een rondleiding van Petra gekregen over Kloosterzande. De kinderen hebben ondertussen ook veel verteld en laten zien, waar bijvoorbeeld de eendjes en de speeltuinen zijn. 
De mama van Ruud kwam nog langs met een kuikentje. We hebben er naar gekeken toen hij rond liep op de vloer. Er waren ook nog wat dappere kinderen die zelfs het kuikentje durfde te aaien en vast te houden.
De peuters hebben met zand geknutseld en hieruit kwamen prachtige stranden te voorschijn met mooie schelpen en hoge golven.
Dinsdagavond hebben wij de meeste ouders gesproken tijdens de 10 minuten gesprekken. Tijdens deze gesprekken hebben we besproken hoe het met de kinderen gaat volgens “de Kijk! Registratie”. 
Woensdag hebben we heerlijk buiten gespeeld. Het was zelfs zo gezellig buiten dat we ook maar even buiten hebben gepicknickt. Eten zonder bord is toch wel bijzonder.
Puk, onze handpop, was zijn bellenblaas kwijt. Gelukkig wilden we onze behulpzame peuter Puk helpen met het zoeken naar zijn bellenblaas. Wij hebben gestempeld met wc rolletjes om zo de bellen van de bellenblaas te voorschijn te toveren.  
 
Nieuws vanuit Foxkidz:
Afgelopen dinsdag zijn de kinderen van het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal op schoolreis geweest met de zonnetrein naar recreatiecentrum de Vogel.
Daar hebben we heerlijk gespeeld in de speeltuin en zijn we bij de dieren gaan kijken. Op de terugweg zijn we met de zonnetrein dwars door de koeienstal van melkveebedrijf familie Krol gereden, dat was een hele belevenis voor de kinderen, maar ook voor de koeien ;) De kinderen, pedagogisch medewerkers en hulp-ouders hebben weer enorm genoten van de jaarlijkse uitstap!
Op de BSO is er hard gewerkt aan het thema ‘Zomer’. De kinderen maakten deze week mooie ijsjes-slingers.
Helaas is het komende week alweer de laatste stageweek van juf Milou ze zal woensdag afscheid nemen op de peuterspeelzaal.
 
Voor allen een fijn weekend toegewenst.
Met vriendelijke groet namens alle collega’s,
Godfried Blaeke
(dir.)

< Nieuwsflits 36 2017-2018