Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

24-08-2018

Nieuwsflits 02 2018-2019


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………
Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,
Het schooljaar is alweer een weekje oud………..Hierbij de wekelijkse nieuwtjes:
Nieuws vanuit ‘t Getij:
-Deze week zijn de uitnodigingsbrieven en invulformulieren verspreid voor de ouder-vertelgesprekken van de kinderen van groep 3 t/m 7. De kinderen van groep 6 en 7 worden bij deze gesprekken ook uitgenodigd.
- Onze nieuwe schoolgids (2018-2019)  is te vinden op onze website. Uiteraard is een papieren versie opvraagbaar bij juf Charlotte of meester Godfried
- Voor de vakantie hebben we u laten weten dat we erg trots zijn op de waardering die we van de ouders middels de ouderenquête hebben gekregen: een 7,9! In de bijlage kunt u meer lezen over de uitslag van deze enquête.
- We zijn nog naarstig op zoek naar mensen die het overblijfteam willen versterken. Voor meer informatie of opgave kunt u terecht bij juf Charlotte (charlottepiessens@ogperspecto.nl).
-Woensdag 12 sept. a.s. is door de vakbonden uitgeroepen tot (basisschool) stakingsdag voor regio Zuid. Volgende week volgt hierover meer informatie en wat dat betekent voor onze school
- Vanaf week 37 start sportbuurtwerk in Kloosterzande. Dit zal plaatsvinden op woensdagen van 13.30 u tot 14.45 u in de Hontenissehal. Sportbuurtwerk is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Meedoen is gratis en kan zonder inschrijving. Kinderen maken er op een leuke manier kennis met verschillende sporten. In de bijlage vindt u een overzicht met daarin de plaats en tijd van de overige activiteiten van sportbuurtwerk.
- Het kinderparlement staat weer te trappelen om van start te gaan in het nieuwe schooljaar. Wat de kinderen van het Kinderparlement allemaal vorig jaar hebben gedaan…….? Dat leggen zij u hierbij zelf uit:
Hallo, wij zijn van het kinderparlement. Wij gaan langs de klassen en wij proberen wat ze vragen uit te werken. Soms lukt dat wel, maar niet altijd. We hebben veel leuks georganiseerd zoals het ’t getij got talent kinderen kunnen opgeven en hun talent laten zien en de groepen mochten ook meedoen dat was gezellig. En de af gelopen week hadden we een barber toernooi georganiseerd. Per 1 of 2 maanden hebben we een vergadering daar bespreken we de ideeën die we een week daarvoor hebben opgehaald dan bespreken we die dingen en kijken we of we dat kunnen regelen net zoals het barber toernooi. We proberen ook problemen op te lossen.  Zo zijn er nu hoepels op het grote plein. We hebben tijdens de herfst het plein schoongemaakt (bladeren opgeruimd). Ook zijn er nog een aantal dingen voor het plein. Zo willen we een hinkelpad en voor in de speeltuin een wip. Hiervoor hebben we een mail gestuurd naar de gemeente. Inmiddels hebben we hier ook een reactie op gekregen.
Groetjes Maila, Siem, Jesse, Zlatan, Connor en Duncan
 
Nieuws vanuit ’t Poppeke:
Hier is hij dan, onze eerste nieuwsflits van het nieuwe schooljaar. Wij hopen dat jullie allemaal een fijne vakantie hebben gehad en weer fris zijn begonnen. Voor sommige ligt de vakantie nog in het verschiet, maar dat is in ieder geval nog een fijn vooruitzicht.
Sommige kinderen en ouders hebben het waarschijnlijk al gezien, maar wij zijn dit schooljaar gestart met een nieuwe stagiaire: Faye! Welkom Faye, we gaan ons best doen om je zoveel mogelijk te leren en uiteraard wensen we je veel plezier in ons leuke team. 
Faye zal stage lopen op dinsdag, woensdag en donderdag en volgt momenteel de opleiding pedagogisch medewerker niveau 4.
Volgende week zal ook onze andere stagiaire Sanne starten.
 
Onze Poppeke´s zijn al druk gestart met het nieuwe thema; Ik en mijn familie. We zijn druk bezig geweest om de huisjes uit te delen die de kinderen, samen met hun ouders, kunnen beplakken met foto´s van het gezin. Deze krijgen een mooi plekje in onze ruimte, zodat wij hier over kunnen praten. Het is natuurlijk reuze interessant om te kijken hoe het er bij andere thuis uit ziet.
Woensdag hadden we een serieuze taak, we gingen namelijk seriëren! Onze peuters plakte eerste de baby, dan het kind en zo verder tot we een ´papa of mama´ waren. Op donderdag zijn onze peuters druk bezig geweest met het inrichten van het huis. Er waren prachtige discussie´s over of er wel of geen baby in huis woonde en/of welke huisdieren er aanwezig waren.
Vrijdag staat in het teken van `opaatjes en omaatjes´, we gaan namelijk met onze peuters naar Sint Antonius om te knuffelen, boekjes te lezen en samen liedjes te zingen. Dit wordt vast een enorm gezellige ochtend voor jong en (een beetje) oud!
 
Binnenkort gaan we ook verder kijken dan onze families. We willen namelijk ook ons mooie dorp Kloosterzande schoon houden, daarom zal onze BSO een mooi project opstarten. Maar daarover later meer!
 
Nieuws vanuit Foxkidz:
De 6 weken zomervakantie zijn weer voorbij, dus ook alle peuters zijn deze week weer gestart!
Wat was het fijn om iedereen weer terug te zien. Vele kinderen hadden enorm veel zin om weer lekker naar school te komen, weer lekker spelen met je vrienden, vriendinnen en de juffen. We hebben vele spannende, leuke, grappig, mooie en bijzondere verhalen gehoord over de dingen die de peuters hebben gedaan in de vakantie. Ook hebben we een nieuwe stagejuf. Haar naam is Eva van Esbroeck; ze loopt stage op de peuterspeelzaal op maandag, dinsdag en woensdag. Wij wensen haar veel plezier tijdens haar stage bij ons.
Vanaf volgende week starten wij met het thema 'Ik en mijn familie'.
Namens alle collega’s wens ik u een prettig weekend toe,
 
Met vriendelijke groeten,
Godfried Blaeke
(dir.)
 

< Nieuwsflits 01 2018-2019