Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

03-09-2018

Nieuwsflits 03 2018-2019


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,
Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande:
Nieuws vanuit ‘t Getij:
-          Deze nieuwsflits starten wij met wel tweemaal babynieuws!! Deze week is juf Ingrid de trotse moeder geworden van een zoontje, genaamd Stef.
Ook bij juf Mirjam is er een kleine wereldburger bij gekomen. Zij is de trotse moeder van dochter Juul. We wensen beide gezinnen veel geluk toe!!
-          Deze week heeft u een mail ontvangen omtrent de aanleg van een kunstgrasveld op het terrein van voetbalvereniging Hontenisse. Met ingang van dinsdag a.s. zal dit voor verkeersoverlast zorgen in de Lange Munt. Houdt u daar rekening mee.
-          Komende woensdag en donderdag zullen de oudervertelgesprekken voor de groepen 3 tot en met 7 plaatsvinden. We willen u vragen om het oudervertelformulier mee te nemen naar deze gesprekken.
-          Donderdag a.s. staat een informatieavond gepland voor de ouders van de groepen 1-2. Wilt u deze bijwonen, dan kunt u zich hiervoor nog tot maandag aanmelden bij de groepsleerkracht van uw kind.
 
-          Onze school zal op woensdag 12 september gesloten blijven . In verband met de lerarenstaking in het basisonderwijs  van 12 september a.s. in regio Zuid zal er die dag geen les worden gegeven.  Indien u  tijdens deze dag geen opvangmogelijkheden heeft dan kunt u zich wenden tot juf Charlotte of meester Godfried.
 
De kinderen van groep 8 zullen overigens deze dag gewoon op schoolkamp gaan. Dit in verband met o.a. reserveringen.
-          Het is u wellicht opgevallen dat er door de leerkrachten op het schoolplein een geel hesje gedragen wordt. Dit maakt onderdeel uit van het KIVA-project waar we op school mee gestart zijn.
-          Jeugdcircus Reinardi houdt open dag op zaterdag 8 september. In de bijlage vindt u meer informatie hierover.
-          Voor de groepen 5 tot en met 8 is het weer mogelijk om op school op donderdagen toneellessen te volgen, met ingang van donderdag 13 september. Deze worden verzorgd door Kreatieve vorming Hulst (juf Yvonne) . In de bijlage kunt u op de flyer meer informatie lezen.
-          Wilt u ook dit schooljaar weer alert zijn op ons parkeerverbod tegenover school!
 
 
Dit heb je nodig:
Plakken watermeloen
Andere fruitsoorten als kiwi, aardbei, appel, nectarine
Zo maak je het:
Snijd de watermeloen in plakken
Snijd het overige fruit ook in plakjes
Leg deze op de plakken watermeloen
Snijd de fruitpizza in stukken en smullen maar!
 
Nieuws vanuit ’t Poppeke:
Inmiddels hangt onze gang al vol met huisjes. Al onze KDV kindjes hebben namelijk een huis geknutseld van hun familie en ook de huisdieren zijn volop aanwezig.
Op dinsdag kregen we heel leuk bezoek; de peuters mochten namelijk baby Joep wassen! Samen met zijn mama kwam hij langs en wat genoot hij van het warme water.
Het was een erg geslaagde ochtend, ook de peuters raakten er niet over uitgepraat.
Halverwege de week was het wat somber weer, maar dat is natuurlijk het perfecte weer voor dansjes. De pinguïndans kwam voorbij, maar ook de Maya dans, kabouter Plop en Nijntje dansles. 
Ook de klassiekers zoals zakdoekje leggen en Jan Huige in een ton konden niet ontbreken in ons dans halfuur.
Donderdagmiddag hebben onze BSO’ers hun stinkende best gedaan op het schoon houden van Kloosterzande. 
We hebben van ´Natuur en zo´ grijpstokken gekregen en daarmee kunnen we in onze omgeving afval opruimen. Afval op straat is enorm slecht, dus als we allemaal ons steentje bijdragen, dragen we bij aan een beter en schoner milieu.
 
Nieuws vanuit Foxkidz:
 
Afgelopen week hebben we gekeken uit wie ons gezin bestaat, papa's, mama's broertjes en zusjes. We hebben geteld hoeveel mensen er in ons huis wonen. Soms 3, meestal 4 maar ook moesten we een paar keer tot 6 tellen.
Woensdag zijn we met de kinderen van het kinderdagverblijf en de BSO naar Hulst gereden om juf Stephanie te verrassen toen ze uit het stadhuis kwam. Wat was ze een mooie bruid! We wensen haar en Youri heel veel geluk!
Komende week gaan we aan de hand van foto's kijken wie er bij onze familie hoort.
Opa, oma, ooms en tantes .. en waar wonen die dan? En ga je daar wel eens logeren misschien?
 
Namens alle collega’s wens ik u een prettig weekend toe,
 
Met vriendelijke groeten,
Godfried Blaeke
(dir.)

< Nieuwsflits 02 2018-2019