Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

14-09-2018

Nieuwsflits 05 2018-2019


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier ………… Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees, Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit Kindcentrum Kloosterzande: Nieuws vanuit ‘t Getij: -          Groep 8 is deze week op schoolkamp geweest. De kinderen en de begeleiders kunnen moe, maar voldaan, terugkijken op drie geslaagde dagen! -          Afgelopen maandag hebben de kinderen van de groepen 5 en 6 een bezoek gekregen van violist Matthieu van Bellen. Naast een muzikaal genot was het bezoek ook erg interessant en leerzaam. -          Wanneer u wilt dat uw kinderen dit schooljaar deelnemen aan het schoolfruitproject op maandagen en dinsdagen: denkt u dan aan opgave en betaling? -          Om te noteren op de kalender: op 11 oktober wordt er een schoolpleinfeest georganiseerd. Van 18.00 u tot 20.00 u zijn er tal van leuke activiteiten te doen op ons schoolplein!Meer informatie volgt. -          Zaterdag 29 september organiseert Hulst voor elkaar in samenwerking met de kermiskoers een dikke banden race vanaf groep 1 t/m 8! In de bij lage kunt u op de flyer meer hierover lezen. -          Zin om zelf appels te plukken? Dat kan op de Zelfplukdagen op zaterdag 15 en 22 september in Zaamslag. Lees meer hierover in de bijlage. -          Onze collega-school uit Lamswaarde organiseert zaterdag 29 september een activiteitendag.  Meer informatie hierover in de bijlage. -          Zoals u weet, is meer bewegen een belangrijk item bij ons op school. Het is daarom goed  om overal in de media te vernemen dat bewegen op school een positief effect heeft op de ontwikkeling van kinderen! -          De verkeerswerkgroep is vorige week bij elkaar geweest. Helaas hebben we moeten besluiten om te stoppen met het verkeersbrigadiersproject.  Het bleek o.a. dat het niet  meer mogelijk is om voldoende brigadiers te kunnen mobiliseren.   Uiteraard zullen verder ons uiterste best blijven doen om het zo (verkeers)veilig mogelijk rond school te houden.  Dit doen we samen!!!! -          De verkiezingen rondom het kinderparlement zijn weer achter de rug.  De volgende kinderen zitten dit jaar in het kinderparlement en gaan de verschillende groepen vertegenwoordigen:  Lars Klanderman, Niek Hollestelle, Esmee Huisman, Ilana Kouijzer, Laura der Weduwe en  Zlatan van Dommelen. Deze groep kinderen gaan met elkaar kijken welke (nieuwe) kansen en mogelijkheden er liggen binnen het Kindcentrum. Volgende week maandag komen ze voor het eerst dit schooljaar bij elkaar.  Juffrouw Ilse en Juffrouw Alma begeleiden het kinderparlement. -            -          Nog een ideetje voor een gezonde fruittraktatie: een fruitpauw!
  Wat heb je nodig? -          Een peer, wiebeloogjes, oranje papier -          Verschillende soorten fruit -          Satéprikkers Hoe maak je het? -          Snijd de peer over de lange zijde half door. -          Knip een snavel en pootjes uit het oranje papier. -          Plaats de oogjes, snavel en pootjes op een halve peer. -          Rijg stukjes fruit op de prikkers. -          Steek de prikkers rondom in de peer. Tip: ook een kaasje of een worstje kunnen gebruikt worden voor aan de prikkers.  Nieuws vanuit ’t Poppeke: Maandag mochten we weer naar de peutergym van Hulst voor Elkaar samen met onze vriendjes van Foxkidz. Er werden heel wat rek- en strekoefeningen gedaan in de gymzaal van 't Getij. Er was een heel parcours uitgezet waar we over moesten klimmen, springen, buikschuiven en ballen gooien. En iedereen deed super goed mee! 

Thema familie. Bij familie horen natuurlijk ook opa´s en oma´s. En laten ze nu bij Sint Antonius een heleboel opa´s en oma´s hebben! 
Dus dinsdag gingen we op bezoek bij al deze opa's en oma's. Wij mochten meedoen met de ouderengym en dit was een feest voor jong en oud. Onze peuters deden gezellig mee en daar genoten de ouderen ontzettend van. Tenslotte mochten we er fruit eten en sap drinken en gingen wij met de bolderkar weer terug richting ´t Poppeke.
Ook dieren horen bij familie en bij Sill en Tess hebben ze kippen en konijnen. Samen met papa kwamen ze de dieren laten zien en vertelden ze er over. Iedereen mocht ze aaien en ze bleven allebei braaf zitten. Wat een ontzettend tamme beestjes! Van sommige kinderen kregen ze heuse “knuffel sessies”. Nieuws vanuit Foxkidz: -Afgelopen maandag kwam juf Liesbeth van Hulst voor Elkaar langs en had  in de gymzaal een super leuk peutergym parcours uitgezet voor onze vriendjes van 't Poppeke en ons. Klimmen, kruipen, springen, glijden en gooien. Niks was ons te gek, wij hebben echt genoten! Namens alle collega’s wens ik u een prettig weekend toe, Met vriendelijke groeten, Godfried Blaeke (dir.)
< Nieuwsflits 04 2018-2019