Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

30-03-2019

Nieuwsflits 1 maart 2019


Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,
Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij,
-          We kunnen terug kijken op een zeer geslaagd carnavalsfeest. Samen met de Raad van 11, de nar en de hofdames hebben we heerlijk gehost. Ook hebben we op passende wijze alvast afscheid genomen van Prins Rubens en zijn hofdames. Hartelijk bedankt voor alle inzet voor het Kloosters carnaval.
-          Arnout en Jady zullen dit jaar de eervolle functie van jeugdprins en jeugdprinses vervullen. Veel succes, leut en plezier  allebei.
-          Groep  1 en 2  hebben vanochtend een echte optocht met carnavalswagens over het grote schoolplein gehouden. De 3 groepen hadden vooraf al twee weken hard gewerkt aan de carnavalswagens. Foto’s van de optocht zijn terug te zien op onze facebookpagina.
-          13 maart a.s. zullen in het kader van de subsidie ‘Boom zoekt schoolplein’ de kinderen “leerjaar 5 “ aan de slag gaan om weer een aantal pleinveranderingen door te voeren.  Zo zullen er schaduwplekken gecreëerd worden boven de cirkel, driehoek en het vierkant van de kleuters en zal de ‘voortuin’ worden aangepakt. Ook zal er op het grote plein een wilgenhut gerealiseerd worden.
-          Vorige week en afgelopen week hebben de adviesgesprekken in groep 8 plaats gevonden. De eindtoets( route 8 – toets) zal plaatsvinden op 16/17 april a.s.
-          Reminder: vrijdag 15 maart zal de school gesloten zijn i.v.m. de landelijke stakingsdag in het onderwijs.
-          In de bijlage treft u een flyer vanuit Europa Kinderhulp. Zij zijn op zoek naar vakantiegezinnen om kinderen uit een niet zo fijne situatie een onvergetelijke ervaring te bezorgen.
-          Vorig schooljaar is er een fantastisch filmpje  gemaakt (door leerlingen)  betreffende de verkeerssituatie rondom onze school. Hierbij nogmaals de link: https://youtu.be/VuS3CAMQBC8  .
-          De groepen 1 en 2 zullen na de carnavalsvakantie aan de slag gaan met het programma ‘Sam de waterman’. Binnen dit programma zal het drinken van water worden gepromoot.  Doel is om gezonde drinkgewoontes aan te leren.
-          Na de vakantie zullen de bag2school zakken weer worden meegegeven. De bag2schoolactie staat namelijk voor  26 maart op het programma.
 
Hierbij weer een gezond traktatie idee:
 
Monsters van eierkoek:
Gerelateerde afbeelding
 
Knip 2x een steek uit. Niet deze aan de zijkanten aan elkaar rond een plastic soepkom.
Vul deze met heerlijke druiven.
Maak deze steek extra feestelijk door er een serpentine overheen te leggen.
 
Afbeeldingsresultaat voor serpentine over steek
 
 
 
Nieuws vanuit Foxkidz:
De kinderen van de peuterspeelzaal maakten deze week mooie muzieknoten met confetti, oefenden flink op de polonaise en gaven vrijdagochtend de aftrap voor het carnavalsfeest. We kijken terug op een zeer gezellig en leuk feestje!!!
Op het kinderdagverblijf hebben we mooie carnavalscreaties gemaakt en lekker gedanst, met vrijdag poffertjes en pannenkoeken als afsluiting van ons carnavalsfeest.
Ook de BSO-ers  hebben deze week flink gedanst op de carnavalsmuziek, de kinderen hebben woensdagmiddag een heerlijke picknick in de speeltuin gehad. En ze genoten van de zon en hebben veel buiten gespeeld en naar de speeltuin geweest.
 Na de vakantie gaan we op het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal werken aan het thema knuffels en komt op dinsdag onze yoga-juf Lydia weer langs.
 Wij wensen iedereen een zeer gezellig en leutig carnaval en een hele fijne vakantie!
 
 
Nieuws vanuit ’t Poppeke:
Carnaval gaat met de dag meer leven, elke dag komen er prinsesjes, prinsjes, monsters, brandweermannen enzovoort bij.
Wat een gezelligheid!  We oefenden alvast de polonaise en andere dansjes. We zijn er helemaal klaar voor!
Na de vakantie zal Florieke bij ons starten.  Florieke is een oude bekende en heeft al eerder voor ons gewerkt. Welkom terug!
23 maart a.s. organiseren wij weer een tweedehands beurs, met dit keer ook ruimte voor volwassen kleding. In de bijlage vinden jullie de flyer. Inschrijven kan nog steeds!
 
 
Namens alle collega’s wens ik iedereen een fijne carnavalsvakantie toe!
3x Alaaf
 
Met vriendelijke groet,
Godfried Blaeke
(dir)
 
 
 
Wilt u uw e-mailadres wijzigen, dan kunt u contact opnemen met de school door te reageren op deze e-mail, of door te mailen naar: godfriedblaeke@ogperspecto.nl . Als u deze e-mail als ongewenst ervaart en geen e-mails van deze school meer wilt ontvangen, kunt u zich via deze pagina afmelden. U ontvangt dan geen e-mails meer van deze school.
< Nieuwsflits 22 februari 2018-2019