Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

17-06-2019

nieuwsflits 24 mei 2019


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier ………… Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees, Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij:
  • Afgelopen dinsdag heeft de sportdag voor groep 6, 7 en 8 plaatsgevonden. We kunnen terugkijken op een zeer sportieve dag. Iedereen die hier weer een steentje aan heeft bijgedragen:  hartelijk bedankt!

  • De wafelactie heeft voor onze school het mooie bedrag van €637,50 opgeleverd. Dit bedrag zal ten goede komen aan speelmogelijkheden op het plein.  Het resterende bedrag is richting “het goede doel” gegaan.

  • Deze week heeft groep 8 de waterzuivering bezocht.

  • Groep 4/5 heeft, samen met de bewoners van het woonzorgcentrum, afgelopen dinsdag meegedaan aan de bingo in WZC Antonius. Het was zeker een geslaagde activiteit; dit is samen rekenen en ontmoeten !  

  • Deze week is de schoolfotograaf langs geweest. We zullen tijdig doorgeven wanneer de foto’s afgehaald kunnen worden. Dit jaar is het alleen mogelijk om een set te kopen. Deze set zal bestaan uit een portretfoto/vel en de groepsfoto.

  • Deze week is ook de verkeerswerkgroep weer bij elkaar gekomen.  Zij hebben dit jaar weer voor een aantal activiteiten  gezorgd. Door hun inzet zijn alle kinderen geslaagd voor het praktisch verkeersexamen maar is er ook veel bijgeleerd tijdens de verkeersdag en dode hoek les. Om dit succes te blijven evenaren is de werkgroep op zoek naar enthousiaste werkgroepleden. Indien je zin/tijd hebt om deze werkgroep te komen versterken dan graag een mailtje naar godfriedblaeke@ogperspecto.nl.  We kunnen echt versterking gebruiken!!

  • In de bijlage treft u een oproepbrief voor kandidaatstelling voor de GMR. Zij zijn op zoek naar een ouder/verzorger die zitting wil nemen in de GMR van Perspecto. In deze brief leest u hierover meer.

  • De komende weken hebben we te maken met een aantal vrije dagen. Hieronder nogmaals de vrije dagen op een rijtje:

    Donderdag/vrijdag 30 en 31 mei

    Vrijdag 7 juni

    Maandag/dinsdag 10 en 11 juni

    Vrijdag 5 juli

  • Maandagavond komt de Kindcentrumraad weer bij elkaar.

Hierbij weer een “gezond  traktatie idee”: luchtballon met aardbeienNieuws vanuit Foxkidz: Deze week kregen zowel het kinderdagverblijf als de peuterspeelzaal bezoek van Yvette van het RPCZ. Zij kwam naar onze groepsinrichting kijken en ons tips en adviezen geven over hoe we het nog beter kunnen inrichten om de ruimte optimaal te benutten voor de ontwikkeling van de kinderen. Ze was erg tevreden over hoe onze hoeken waren ingedeeld, maar we kunnen natuurlijk altijd wel iets verbeteren. We gaan dan ook hard aan de slag met de tips en adviezen die we hebben gekregen. Ook kwam de schoolfotograaf afgelopen week langs voor de beide groepen, we zijn benieuwd naar het resultaat, nog even afwachten...  Het kinderdagverblijf maakte deze week stoplichten, het was niet alleen leren dat we bij rood moeten stoppen en bij groen mogen rijden, maar voor de kleinere kinderen was het ontdekken van de lijm een heus leerproces. Op de peuterspeelzaal knutselden de kinderen auto's, vrachtwagens en bussen. We zongen veel liedjes die bij het thema verkeer horen en daarbij gebruikten we onze trommelstokjes.  De buitenschoolse opvang kreeg afgelopen donderdag bezoek van SV-kunst voor een workshop tekenen en schilderen. De kinderen hebben de zonnebloemen van Vincent van Gogh nagemaakt, daarbij kwamen de prachtigste creaties naar voren. Ook de maskers zijn in trek en elke ochtend worden er weer nieuwe maskers gemaakt. En natuurlijk speelden alle groepen veel buiten.  Nieuws vanuit ’t Poppeke: Deze week werken wij het thema verkeer af, volgende week starten we weer met een vers thema: het circus. Zo zijn we deze week naar de markt gewandeld, waar onze peuters een heerlijk mandarijntje kregen. We hebben in de ruimte alvast een start gemaakt met het thema, we haalden de verkeersborden weer weg en de olifanten, clowns en tenten kwamen tevoorschijn. Volgende week zullen we de ruimte helemaal omgooien. Met een tent, een kassa voor de kaartverkoop en een hele hoop meer! Ook hebben we ondertussen gewerkt aan ons vaderdagcadeau. De eerste zijn zelfs al mee naar huis gegaan. Daarnaast hebben wij, de leidsters, veel geleerd deze week. We hadden namelijk een BHV avond op locatie. We moesten verschillende branden blussen en ‘kinderen’ uit rokerige ruimtes halen. Fijn dat we dit eens goed konden oefenen, maar we hopen natuurlijk het nooit nodig te hebben! Namens alle medewerkers wens ik u een heel fijn weekend toe! Met vriendelijke groet, Godfried Blaeke (dir.)
< nieuwsflits 17 mei 2019