Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

17-06-2019

nieuwsflits 29 mei


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier ………… Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees, Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij:
  • Afgelopen weekend hebben er prachtige kunstwerken tentoongesteld gestaan tijden het Kunstweekend op Kloosterzande.

  • Volgende week maandag zullen de “facultatieve” ouderavonden plaatsvinden.

  • Het Kinderparlement heeft vandaag  een ochtend verzorgd vol talenten van alle kinderen uit de groepen 3 t/m 8.

  • Afgelopen maandag is de kindcentrumraad weer bij elkaar geweest. Er is o.a.  gesproken over wat ouders belangrijk vinden in communicatie en communicatievormen. We hebben samen ook gekeken naar gezond gedrag op allerlei gebieden.

  • Morgen zullen een aantal kinderen van onze school uit leerjaar 4 deelnemen aan de communieviering die plaats zal vinden in de H. Martinuskerk te Kloosterzande. De viering begint om 11.00 uur.

  • 18 juni gaan alle kinderen op schoolreis. Denkt u aan een geldig paspoort? Alle kinderen dienen hiervan in het bezit te zijn!

  • Zou u er allen op willen letten om zoveel mogelijk gezonde drankjes mee te geven in bekers/flessen? Dit i.v.m. de  grote hoeveelheid pakjes welke nog iedere dag in de vuilnisbak verdwijnen. Samen kunnen we een bijdrage leveren aan een beter milieu.

  • In eerdere berichtgeving hebben wij aangegeven dat aankomend schooljaar 17 april vrij zou zijn. Deze dag zullen echter de Koningsspelen plaatsvinden. In overleg met de MR is deze dag verschoven naar 29 mei. Op deze manier heeft iedereen een lang pinksterweekend.

    Hieronder nogmaals het vakantierooster voor schooljaar 2019-2020:

     

    Perspecto-dag:         2 oktober 2019

    Herfstvakantie:         14 t/m 18 oktober 2019

    Kerstvakantie:           20 december 2019 t/m 3 januari 2020

    Carnavalsvakantie:   24 t/m 28 februari 2020

    Paasvakantie:           10 t/m 14 april 2020

    Meivakantie:              20  april t/m 5 mei 2020

    Hemelvaart:               21-22 mei 2020

    Pinksteren:                29 mei t/m 2 juni 2020

    Zomervakantie:         10 juli 2020 t/m  21 aug. 2020

     

    Studiedagen:            3 februari, donderdagmiddag 9 april 2020

     

     

     

    Hierbij weer een “gezond  traktatie idee”: gezonde giraffen

     

    Nieuws vanuit Foxkidz:

    Deze week zijn wij gestart met het nieuwe thema “circus”. We hebben boekjes gelezen en de woordkaarten eens bekeken en besproken. Er kwamen hierdoor leuke gesprekken los.  De BSO-ers hebben een leuke vogelverschrikker gemaakt. Ook beginnen o.a. de aardappelen in de moestuin goed te groeien, hopelijk kunnen we er snel frietjes van maken!

     

    Afgelopen maandagavond is onze oudercommissie weer bij elkaar gekomen.
    De leden van de oudercommissie zijn: Femke Menu , Erika van Dijk Joyce van Campenhout en Jojanneke Taelman.  Ook Brian Esseling heeft voor de eerste keer meegeluisterd en meegedacht. Heeft u een onderwerp wat u graag eens bespreekbaar zou willen hebben dan kunt u dit altijd aan 1 van deze ouders doorgeven of aan juf Anja. De volgende bijeenkomst van de oudercommissie is volgend schooljaar. Precieze datum is nog niet bekend. Heeft u interesse sluit gerust een keertje aan.

     

    Nieuws vanuit ’t Poppeke:

    Deze week was/is maar een kort weekje in verband met Hemelvaart die er van tussen valt. Maar des al niet te min hebben we weer veel geleerd. We zijn begonnen met het thema “Circus” en geloof het of niet, maar er waren clowntjes en directeuren op ´t Poppeke. De clown heeft een mooie rode neus en de directeur een lange krulsnor. Natuurlijk mocht het liedje van clowntje Piet dan ook niet ontbreken. De peuters hebben ook geplakt en we zijn nog steeds druk bezig met onze vaderdag-cadeautjes af te krijgen zodat iedereen op tijd zijn of haar papa kan verrassen!  

     

    Namens alle medewerkers wens ik u een heel fijn  (heel)  lang weekend toe!

     

    Met vriendelijke groet,

    Godfried Blaeke

    (dir.)

     

     

     

  •  


< nieuwsflits 24 mei 2019