Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

17-06-2019

nieuwsflits 6 juni 2019


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier ………… Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees, Hierbij weer de laatste nieuwtjes vanuit ’t Getij:
  • In de bijlage treft u de uitnodiging voor de kinderkerk in de r.k. kerk te Clinge. Deze zal plaats vinden op zondag 9 juni van 11.00-12.00u.

  • A.s. vrijdag is de school gesloten. We verwachten alle kinderen op woensdag 12 juni weer op school.

  • 2 juli a.s. zal de ouderraad  alle kinderen trakteren op…………(verrassing)……….. Alle kinderen mogen deze dag (gratis) overblijven.

  • Woensdag 19 juni organiseert Hulst voor elkaar weer de jaarlijkse zomerdag. Deze zal plaatsvinden van 13.30-16.30u. Locatie: zwembad de Honte. De flyer hiervoor treft u in de bijlage.

  • Deze week zijn de brieven omtrent de vrijwilligersattentie meegegeven. Dus heeft u zich op één of andere manier ingezet voor ’t Getij dan willen wij iedereen hiervoor hartelijk bedanken. Vul hiervoor het strookje in op de meegegeven brief of stuur een mailtje naar juf Charlotte: charlottepiessens@ogperspecto.nl

  • We zijn (weer) op zoek naar een aantal nieuwe enthousiaste ouder(s)/verzorger(s) die het hoofdluisteam willen ondersteunen. Indien interesse dan graag een berichtje naar juf Mirjam: mirjamgoense@ogperspecto.nl

  • Af en toe zien we weer een aantal auto’s verkeerd geparkeerd staan. Graag parkeren op de daarvoor bestemde plaatse! Samen kunnen we er voor zorgen dat de omgeving van school zo veilig mogelijk is voor onze kinderen.

  • De fotograaf heeft aangegeven bijna klaar te zijn met het afdrukken van alle foto’s. De foto’s kunnen dit jaar alleen per set afgenomen worden; portretfoto/vel en groepsfoto. De prijs van deze set is €8,50. Gelieve met gepast geld te betalen.

    De foto’s kunnen op de volgende momenten worden afgehaald:

    Woensdag 19 juni: tussen 08.30-09.00u en tussen 12.00-12.30u

    Donderdag 20 juni: tussen 08.30-09.00u en tussen 14.45-15.15u

    Vrijdag 21 juni: tussen 08.30-09.00u en tussen 14.15-14.45u

  • Groep 5/6 heeft vandaag bakkerij Risseeuw bezocht.

  • Indien u de schoolreis nog niet heeft betaald zou u dit dan alsnog in orde willen maken.

  • Denkt u er tevens aan dat alle kinderen in het bezit dienen te zijn van een geldig ID-bewijs. De id-bewijzen dienen uiterlijk maandag 17 juni ingeleverd te zijn bij de groepsleerkracht.

  • In de bijlage treft u de flyer betreft de expositie cultuurmenu 2018-2019 in de Sint-Baafskerk in Aardenburg.  Op de flyer staan een aantal kinderen van onze school afgebeeld.

     

     

     

    Hierbij weer een “gezonde  traktatie idee”: heerlijk frisse zomerspiesjes!

     

     

    Nieuws vanuit ’t Poppeke:

    De peuters, dreumesen en de oudste baby’s hebben deze week verschillende dingen gemaakt van klei die te maken hebben met het circus. Er kwamen olifanten, clowns en dozen popcorn voorbij. Wat een creativiteit van de kinderen.
    Het verhaal van clowntje Tito maakte veel indruk. Deze clown was zijn neus kwijt geraakt en ging naar de winkel, maar daar verkochten ze alleen maar vierkanten, driehoeken en ruitvormige neuzen. Een verdrietige clown… Maar gelukkig vond clowntje Tito zijn neus terug tussen de ballen.
    Clowntje Tito werd de hele week nagespeeld op de peutergroep. We maakten ronde, vierkante en driehoekige neuzen.  En alle neuzen in de kleur rood!
    De clown trad op in de circustent en ook daar zijn druk mee aan de slag gegaan. We hebben deze geverfd in de kleur rood. En over rood gesproken…. Onze eerste aardbeien hebben we geoogst en daar hebben we heerlijk van gesmuld. Lekker en gezond!

     

    Nieuws vanuit Foxkidz:

De kinderen van het kinderdagverblijf legden deze week de laatste hand aan hun Vaderdag cadeaus. We speelden lekker veel buiten en deden echte circus-kunsten in de gymzaal. Ook op de peuterspeelzaal werd er nog hard gewerkt aan het vaderdag cadeau. We toverden ons speelhuisje om naar een echte circustent. Volgende week krijgen we weer bezoek van onze yoga juf Lydia en worden de peuters ook nog uitgedaagd met een heuse peuter-bootcamp. Willen jullie a.u.b. aan de toestemmingsbriefjes voor de schoolreis van het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal denken? Op de BSO hebben we hard gewerkt in ons moestuintje en hebben de kinderen mooie hortensia's geplant. Ook knutselden de kinderen voor onze Oranje voetbalvrouwen.  Namens alle medewerkers wens ik u wederom een heel fijn  (heel)  lang weekend toe! Met vriendelijke groet, Godfried Blaeke (dir.)
< nieuwsflits 29 mei