Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

20-09-2022

Nieuwsflits 16 september 2022


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Ook deze week weer onze vertrouwde nieuwsflits:

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

  • Allereerst deze week starten we met goed  en leuk nieuws. Vandaag is juf Lyanke in het huwelijksbootje gestapt met “haar Kerwin”. Groep 5-6A en 7-8C hebben vanochtend de kinderreceptie bezocht. 

    

  • Volgende week zullen voor de groepen 3 t/m 8 de ouder-kind-vertelgesprekken plaatsvinden. Vanaf groep 4 verwachten wij uiteraard ook het kind bij het gesprek. Op deze manier kunnen zij ook meedenken over hun eigen ontwikkeling. 
  • Er zijn al veel kinderen aangemeld voor het schoolfruit. Uiteraard kunt u hier nog steeds voor inschrijven door de bijdrage (20 euro per kind voor een heel jaar fruit op maandag en dinsdag) in een envelop mee te geven met uw kind. Ook kunt u hiervoor nog steeds gebruik maken van de betaallink in de parro app. 
  • We zien steeds meer kinderen erg vroeg aan school staan. Kinderen mogen vanaf 08.20u binnen komen en naar de klas lopen. Ook de kinderen van de groepen 3 en 4 mogen zelf naar binnen komen en naar de klas lopen. 
  • Alvast voor in de agenda: op dinsdagavond 4 oktober zal de OR een gezellige najaarsactiviteit organiseren tussen 18.00-20.00u. Hierover binnenkort meer informatie.
  • Zaterdag 1 oktober zal er in Hulst een dikke banden race worden georganiseerd. De Flyer hiervoor treft u in de bijlage. 
  • Na de tweede stemronde hebben we een nieuw ouderraadslid voor leerjaar 5. Michelle Eijsackers zal de ouderraad komen versterken. Veel succes Michelle. 
  • De groepen zijn aan het werk met thema 1 van het KiVa programma. In de bijlage treft u hiervoor de oudernieuwsbrieven. Naast het KiVa programma zijn de groepen 7-8 aan de slag met het programma "de gouden weken'; een specifiek programma om 6 weken te werken aan de groepsvorming. 
  • Het schoolfruit voor komende week:
  • Maandag: mandarijn
  • Dinsdag: druiven
  • Woensdag: meloen
  • Donderdag: appel
  • Vrijdag: peer

 

 

  • Tot slot willen we uw aandacht vragen voor een crowdfundingsactie voor Kelshaw  (oud leerling).   Meer informatie kunt u lezen op door op onderstaande link te klikken. We hopen er uiteraard op dat het streefbedrag wordt opgehaald.

              

               https://gofund.me/41ec305d

 

               https://www.facebook.com/profile.php?id=100085582970073.

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

We hebben op de baby-dreumesgroep een aantal verhaaltjes voorgelezen. Zo hebben we een boekje van; "ik ben ik en jij bent jij" maar ook hebben we een boekje met allerlei verschillende dieren en verstopluikjes waar dan hun dierenvriendjes achter zitten. Op de laatste bladzijde zit nog een verstopluikje en hier zit een spiegeltje achter waardoor ze zichzelf zien. Kiekeboe… wie zien we daar dan?! Spelenderwijs oefenen we hun namen en die van onze eigen vriendjes natuurlijk! Ons raam komt steeds voller te hangen met geverfde voetjes en andere knutselwerkjes. Dus we zijn weer druk bezig geweest. Maandagochtend kwamen wij op de peutergroep en was er een vlinder uit de cocon gekropen! Wat een feest! Om dat te vieren aten wij beschuit met blauwe en roze muisjes. We knutselden vlinders die nu allemaal in de ruimte hangen. De vlinder hebben wij samen met de peuters vrijgelaten buiten. Ondertussen zijn er al 5 vlinders uitgekomen en vrijgelaten. De rupsen worden steeds dikker en we verwachten dat dat elk moment een cocon kan worden.

In de kring hebben we geleerd over de tandarts. Met het spiegeltje keken we in elkaars mond. Met de scharen werd ook weer flink geoefend want we hebben de papieren mannetjes voorzien van een modern en zelfgeknipt kapsel.

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

De kinderen van de buitenschoolse opvang zijn deze week heerlijk gaan spelen in de speeltuin. Ook hebben ze geknutseld voor de verjaardagskalender die we gaan ophangen op de BSO. In de hal hebben we bakken geplaatst waar de kinderen hun tas in moeten zetten, zodat de hal een beetje opgeruimd blijft en we niet meer hoeven te struikelen over alle tassen. We zouden dan ook graag zien dat de kinderen hier 's ochtends bij binnenkomst hun tas inzetten. Willen jullie a.u.b. uw zoon/ dochter hier aan helpen denken?

De kinderen van het kinderdagverblijf zijn deze week op pad gegaan met de bolderkar, ze verfden mooie huisdieren zoals een poes en een hond, maar maakten ook mooie tekeningen. Op de peuterspeelzaal zijn we verder gegaan met het oefenen van de knip-motoriek en hebben we gekleurd en geplakt. De kinderen hadden thuis hun stamboom gemaakt en mochten hun familie in de kring aan alle kinderen laten zien, daarbij vertelden ze wie er allemaal opstonden; opa & oma, papa & mama, boers & zussen en sommige hadden er zelfs hun huisdieren of neefjes/ nichtjes bij gezet. Super leuk!

Donderdag 22 september a.s. organiseert de oudercommissie van Foxkidz een ontmoetingsborrel voor alle ouders, verzorgers en kinderen die opvang afnemen bij Foxkidz Kloosterzande. Kom gezellig even langs voor een drankje en iets te snoepen en bij mooi weer zetten we voor de kids het springkussen op! Stuur ons nog vlug even jullie aanmelding naar kloosterzande@foxkidz.nl dan weten we ongeveer op hoeveel mensen we kunnen rekenen! Graag tot dan!!

 

Namens alle medewerkers van het kindcentrum een fijn weekend toegewenst!

 

Team kindcentrum Kloosterzande

 

 

 


< Nieuwsflits 9 september 2022