Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

17-11-2022

Nieuwsflits 23 september 2022


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Ook deze week weer onze vertrouwde nieuwsflits. Deze week met veel bijlages. 

 

 Nieuws vanuit ’t Getij:

  • Het is nog steeds mogelijk om in te schrijven voor het schoolfruit. Dit door het geld mee te geven in een envelop of gebruik te maken van de link in de parro app. Door mee te doen krijgen kinderen een heel schooljaar fruit op school op maandag en dinsdag. Er zijn al veel leerlingen ingeschreven maar hoe meer kinderen meedoen hoe beter en aantrekkelijker.  Fruit zien eten doet immers fruit eten. 
  • Aankomende week is er op maandag/dinsdag nog fruit voor alle kinderen. Na volgende week is er alleen fruit voor de kinderen die zich  hebben opgegeven. 
  • Deze week hebben de kinderen de flyer voor het schoolpleinfeest meegekregen. In de bijlage treft u deze nogmaals. Er is echter een foutje ingeslopen. Uiteraard zal dit feest plaatsvinden op 4 oktober 2022 ????
  • Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen organiseert 2 activiteiten. Allereerst organiseren zij op zaterdag 1 oktober een wetenschapsdag in de bibliotheek in Terneuzen.  Daarnaast organiseren zij op 5 oktober in verschillende vestigingen een openingsfeest voor de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is 'Gi-ga-groen'. De flyers voor beide activiteiten treft u in de bijlage. 
  • Tevens treft u in de bijlage de nieuwe flyer voor sportbuurtwerk met de activiteiten voor de komende weken.
  • Op 5 oktober a.s. wordt er een bingo georganiseerd t.b.v. de VBT operatie van Kelshaw (oud-leerling). Indien u hier  aan zou willen deelnemen dan treft u de flyer hiervoor ook in de bijlage. 
  • Morgenmiddag organiseert onze tandemschool 'de Oostvogel' een activiteitenmiddag voor jong en oud. Dit  is van 11.00-16.00u. Iedereen is welkom. 
  • Het schoolfruit voor komende week:

Maandag: sinaasappel

Dinsdag: paprika

Woensdag: pruimen

Donderdag: meloen

Vrijdag: appel

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

Op de peutergroep zijn we weer een nieuw versje aan het aanleren van Hompeltje en Pompeltje. Dat zijn twee kleine kaboutertjes die op een berg wonen. We deden de vlinderdans nog een keer en we stonden vooral met onze neus op de bak met rupsen want die zijn aan het verpoppen. We knutselden poppetjes van wc rolletjes en in de kring leerden we lang en kort te herkennen. Natuurlijk werden daarna ook de kinderen gemeten en mocht iedereen op de weegschaal staan. Deze week zijn we bij de baby-dreumes groep aan de slag gegaan met het voelen en experimenteren van scheerschuim. De kinderen vonden het geweldig!! Wrijven, klappen...het vloog alle kanten op. Zat er iets op ons gezicht? Even snel de spiegel pakken en kijken! Sommigen hadden een dotje op hun neus, achter hun oren of in hun haar. Geeft niks hoor dat poetsen we wel weg! Ook de pop moest in bad. Lekker warm water, wat sop en poetsen maar! We waren zelf ook wel een beetje doorweekt, maar de pop was in ieder geval helemaal schoon.

 

Nieuws vanuit Foxkidz:

Gisteren genoten kinderen en ouders van Foxkidz van een gezellige ouderborrel, waarbij de kinderen naar harte lust op het springkussen hebben gesprongen. Wij willen de leden van de oudercommissie van Foxkidz bedanken voor de organisatie en de ouders die gezellig even langskwamen ook.

Op het kinderdagverblijf zijn we deze week er weer op uitgetrokken met de bolderkar en zijn we  in het bos kastanjes en andere herfstmaterialen gaan zoeken. Op de groep hebben we de tijd genomen om deze spullen verder te ontdekken. Zo haalden we de kastanjes uit hun jasje (bolster) en probeerden we deze er ook weer in te passen en kwam daar zomaar opeens ook een beestje uitgekropen. We hebben de kastanjes, eikeltjes, dennenappels geteld, maar ook gevoeld. Op het kinderdagverblijf is gisteren onze stagiaire gestart ze komt op donderdag en vrijdag stage lopen.

Op de buitenschoolse opvang hebben we pop-up restaurant 'De Zoete Geur' geopend en daar hebben we al heerlijke pannenkoeken gebakken en lekker opgesmikkeld. Samen met de kinderen zijn we een receptenboek aan het maken. Iedereen mag zijn favoriete recept opschrijven en daar maken we dan een receptenboekje van voor ieder kind. 

Op de peuterspeelzaal hebben we een fotolijstje uitgeprikt en daarna versierd. In de kring vertelden kinderen met hun stamboom over hun familie. We hebben kastanjes bekeken en gevoeld, want de kastanjes zijn glad, maar als ze nog in de bolster zitten dan prikken ze toch wel een beetje. Ook kregen we van een kindje maïskolven, hier gaan we volgende week verder mee aan de slag.

 

Namens alle medewerkers van het kindcentrum een fijn weekend toegewenst!

 

Team kindcentrum Kloosterzande

 

 

 


< Nieuwsflits 16 september 2022