Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

18-04-2023

Nieuwsflits 25 november 2022


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Hierbij weer onze vertrouwde nieuwsflits. 

  

Nieuws vanuit ’t Getij:

  • We hebben te horen gekregen dat Sinterklaas en zijn pieten ons volgende week vrijdag een bezoek zullen brengen. In de bijlage treft u hierover een brief. 
  • In de bijlage treft u een flyer voor de dikke bandenrace en een mountainbike-clinic op het parcours van de vestingcross. 
  • Inmiddels zijn de verkeerswerkzaamheden rondom school afgerond. We hebben al een aantal keer auto's gezien die  langdurig parkeren/stil staan op de kiss &ride zone. Dit is uitdrukkelijk niet de bedoeling. Deze strook is om kinderen in en uit te laten stappen en gelijk weer weg te rijden. 
  • Vandaag heeft er een geslaagde talentendag voor unit 3 plaatsgevonden. Hieronder een kleine impressie: 

  

  • U heeft nog de oudernieuwsbrieven van thema 3 van het KiVa programma van ons tegoed. Deze treft u in de bijlage. 
  • Denkt u aan het invullen van de oudertevredenheidslijst?   Deze staat nog open tot 5 december a.s.!  
  • De verkeerswerkgroep is afgelopen week bij elkaar geweest.  Deze bestaat momenteel uit 2 ouders en 3 leerkrachten.  Graag zouden we nog aanvulling hebben van een paar ouders die deze werkgroep willen ondersteunen en verder uitbouwen.    We komen ongeveer 2 tot 3 keer per schooljaar 1 -1 ½ uurtje bij elkaar.  We proberen samen acties te bedenken om de schoolomgeving (en daarbuiten) zo veilig mogelijk te maken en we ondersteunen verkeersacties op school. Indien interesse?  Of gewoon een keertje mee vergaderen?  Meer informatie bij onze voorzitster Marloes;  mvdtoorn@zeelandnet.nl
  • We zitten in de periode waarin het steeds vroeger donker wordt en steeds later licht.  We proberen iedereen er in deze periode extra op te wijzen dat goede verlichting en zichtbaarheid enorm belangrijk is.  Zou u hier zelf ook bij stil willen staan?  Is mijn verlichting op de fiets nog in orde?  Hoe zit dit bij mijn kinderen?  Op school schenken we hier aandacht aan in de verkeerslessen en op 11 januari 2023 willen we weer onze traditionele verlichtingsactie houden.  Hierover later meer informatie.

 

 

 

 

  • Iedere week zorgen de schoolfruitouders ervoor dat er dagelijks fruit op school klaar staat voor de kinderen. Hieronder een kleine impressie van afgelopen dinsdag:

 

 

-14 december staat de Kerstmarkt op de planning. De ouderraad is druk bezig met de organisatie. Het belooft een heel gezellige editie te worden met veel verschillende kraampjes, activiteiten en gezelligheid! Iedereen is welkom! Neem dus gezellig uw buren, opa's/oma's en familie mee. De flyer treft u ook nogmaals in de bijlage. 

 

 

Het schoolfruit voor volgende week:

Maandag: mandarijn

Dinsdag: appel

Woensdag: meloen

Donderdag: tomaat

Vrijdag: sinaasappel


Nieuws vanuit Foxkidz:

De kinderen van de buitenschoolse opvang hebben deze week weer de ramen mogen verven en hebben heerlijke pepernoten gebakken. De kinderen  hebben zich verkleed als Sint & Piet en natuurlijk waren we ook in de WK-sferen en hebben we een lekker potje gevoetbald.

Op het kinderdagverblijf zijn de klusjesmannen klaar met verven en konden we aan het eind van de week weer terug naar onze eigen groep. Alles is mooi fris wit geschilderd en er zijn wat spullen die een nieuw plekje hebben gekregen en dat maakt het spelen weer wat uitdagender. Nu wachten we nog op een nieuwe eet-set en nieuwe kasten. En ook op de BSO is het wachten op wat nieuwe spullen. De kinderen van het kinderdagverblijf kleurden deze week nog schoentjes, verfden prachtige stoomboten en ze hebben een mijter geknutseld.

Op de peuterspeelzaal knutselden we speelgoedzakken en verkleden de kinderen zich als Sint & Piet. Aan onze 'inpaktafel' oefenen de kinderen met knippen en inpakken. Ook hebben we hard geoefend aan ons dansje voor als de pieten volgende week misschien wel langskomen.

 

Hierbij nog een klein berichtje van juf Alexandra en juf Darlien van de peuterspeelzaal:

Zoals jullie inmiddels wel weten nemen wij (Alexandra & Darlien) afscheid van Foxkidz ’t Getij per 1 januari 2023. Dit willen wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan en willen graag onze fijne tijd hier feestelijk afsluiten. Daarom nodigen wij graag onze huidige ouders en kinderen, maar ook de ouders en kinderen die ooit bij de kinderopvang, peuterspeelzaal en BSO hebben gezeten uit voor een hapje en een drankje op ons afscheidsfeestje woensdag middag 21 december tussen 12:30 tot 15:30.  

Hopelijk tot dan! 

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

Deze week gaan we verder met thema 'Sinterklaas'. Op de babygroep plakken we stoomboten en verkleden we ons als echte pietjes!

Op de peutergroep maken we echt pietenmutsjes en maken we een stoomboot van karton. Eerst kleuren en daarna zetten we hem in elkaar.

Op vrijdag oefenen we alvast met pietengym; nog even oefenen en dan hebben we straks echte hulppietjes!

 

Namens alle medewerkers van het kindcentrum een fijn weekend toegewenst!

 

Team kindcentrum Kloosterzande


< Nieuwsflits 18 november 2022